ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σούπερ ντηλ με τους Κινέζους – Δείτε τι σημαίνει για τον Όμιλο

Συμφωνία συνεργασίας με τις κινεζικές εταιρείες Sinohydro Corporation και Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) υπέγραψε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να αναπτύξει τα επενδυτικά του

πλάνα σε επίπεδα από το χρηματοοικονομικό (όπου η κινεζική πλευρά είναι διατεθειμένη να τοποθετήσει υψηλά κεφάλαια σε projects) μέχρι σε επίπεδο τεχνογνωσίας, στο οποίο ήδη η Τέρνα Ενεργειακή διαθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συμφωνία των τριών εταιρειών υπεγράφη σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού κ. Li Keqiang.

Η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία των τριών εταιρειών για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, με προτεραιότητα στο υβριδικό έργο «Αμάρι» στην Κρήτη. Το εν λόγω έργο συνδυάζει αιολική και υδροηλεκτρική λειτουργία για την παροχή εγγυημένης ισχύος και ηλεκτροπαραγωγής.

Η Sinohydro Corporation είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υδροηλεκτρικών έργων στον κόσμο, ενώ η ICBC αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Original article: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σούπερ ντηλ με τους Κινέζους – Δείτε τι σημαίνει για τον Όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα