ΣΥΡΙΖΑ: Λερναία Ύδρα η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα – Πέντε νέα …”κεφάλια”

Μετά το κείμενο των 53, το άρθρο των οικονομολόγων Μηλιού και Λαπατσιώρα, το μανιφέστο των Μητρόπουλου και Τεμπονέρα, εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης μια ακόμη γραπτή παρέμβαση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το σαββατοκύριακο και ενώ αναμένονται οι τροπολογίες της αριστερής πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις συμμαχίες και την εσωκομματική λειτουργία.

Το νέο κείμενο υπογράφεται από πέντε στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης και ουσιαστικά αποτελεί επιβεβαίωση ότι

οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον διχασμένοι, καθώς εκφράζονται με δύο κείμενο, μετά από εκείνο των Μητρόπουλου και Τεμπονέρα.

Τη δεύτερη παρέμβαση υπογράφουν οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Τσουκαλάς και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και ο Αντώνης Κοτσακάς.

Οι «5» ζητούν τη συγκρότηση μιας πλατιάς Δημοκρατικής Πατριωτικής κοινωνικής Συμμαχίας, που θα ξεκινά από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα φτάνει έως τις μαχητικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, που είναι ξεκάθαρα απέναντι στα μνημόνια.

Ουσιαστικά δηλαδή διαφοροποιούνται από τους Μητρόπουλο και Τεμπονέρα που ζητούν άνοιγμα προς τα κεντροδεξιά μόνο, αλλά και από την πλευρά Λαφαζάνη, που κοιτάζει μόνο προς αριστερά (ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ενώ είναι μάλλον πιο κοντά στην προεδρική γραμμή, που… ανοίγει την «αγκαλιά» της προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Η συμμαχία αυτή, με τη δυναμική που θα αναπτύξει, μπορεί να καταστήσει το ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, που πρέπει να είναι και στρατηγική μας επιλογή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε πολιτικό αυτισμό. Αντιθέτως, πρέπει να συγκροτήσουμε κυβερνητικό πολιτικό μέτωπο με βάση τη νέα πολιτική πραγματικότητα και με τις δυνάμεις που θα συμφωνούν μαζί μας προγραμματικά» τονίζεται στο κείμενο

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: Λερναία Ύδρα η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα – Πέντε νέα …”κεφάλια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα