Στο Μνημόνιο με τρόικα και η Κύπρος- Που είναι οι Ρώσοι και οι… Κινέζοι;

Η ΕΙΔΗΣΗ: Η Κύπρος συμφώνησε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης όπως μεταδίδει το Reuters. H συμφωνία θα ανακοινωθεί και επίσημα από τους δανειστές εντός της ημέρας.«Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες το απόγευμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δημοσιογράφους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Που είναι οι Ρώσοι και ο Πούτιν που θα έβαζαν ένα χεράκι για να μην πέσει η Κύπρος στα χέρια των αδίστακτων αγορών της Δύσης; Που είναι οι Κινέζοι που εκτός από την Κύπρο θα … έσωζαν και την Ελλάδα αλλά…δεν τους ήθελε ο… προδότης ΓΑΠ; Τα παραμύθια των ευφάνταστων πολιτικών στην Ελλάδα, σήμερα, με την ένταξη της Κύπρου σε μνημόνιο, πήρα επιτέλους ένα τέλος. Οι σωτήρες δεν υπάρχουν, αν τα συμφέροντα και …το επιτόκιο δεν τους ικανοποιεί!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Tα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης αφορούν τόσο το σκέλος των εσόδων όσο και τις δημόσιες δαπάνες.Για αύξηση των εσόδων, τα κυριότερα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί είναι η αναθεώρηση και επιβολή τελών για την παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών από τα κρατικά νοσοκομεία, η αύξηση του τραπεζικού τέλους επί των καταθέσεων, η τροποποίηση της νομοθεσίας περί ακίνητης ιδιοκτησίας για μείωση του αφορολόγητου ποσού και αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών και η φορολόγηση των αποδόσεων των τυχερών παιγνιδιών του ΟΠΑΠ και του κρατικού λαχείου.Στα μέτρα των δαπανών περιλαμβάνονται η κλιμακωτή μείωση απολαβών στον κρατικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η «παγοποίηση» της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα και η μείωση προσωπικού λόγω αφυπηρετήσεων, ο εξορθολογισμός επιδομάτων αξιωματούχων, κρατικών υπαλλήλων και ωρομίσθιου προσωπικού, καθώς και η φορολόγηση των συντάξιμων επιδομάτων αξιωματούχων και κρατικών υπαλλήλων.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα