Στις 7 Δεκεμβρίου το τελευταίο φύλλο της Financial Times Deutschland

Η οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland, ιδιοκτησία του οίκου Gruner+Jahr του ομίλου Bertelsman, θα σταματήσει την έκδοσή της τον Δεκέμβριο.  Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας θα εκδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου και η ιστοσελίδα της στο Ίντερνετ θα κλείσει.

H γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutchland σταματά την έκδοσή της λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της κυκλοφορίας της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες οικονομικές απώλειες στον

εκδοτικό οίκο Gruner + Jahr και κατ΄επέκταση στον όμιλο Bertelsmann στον οποίο ανήκει.

O εκδοτικός οίκος Gruner + Jahr (έχει στην ιδιοκτησία του μεταξύ άλλων τα περιοδικά GEO και GALA) επιλέγει σε αυτό το σημείο να αποσυρθεί από την έκδοση οικονομικών εντύπων και να διατηρήσει μόνο τον περιοδικό τίτλο Capital, τμήμα που απασχολεί συνολικά 350 εργαζόμενους.

Η  απόφαση του ομίλου βασίζεται μόνον σε οικονομικούς λόγους: «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά».  Για τον Gruner + Jahr συνολικά, τα 10 εκατ. ευρώ οφείλονται στις κακές αποδόσεις των Financial Times Deutchland. Πάντοτε σύμφωνα με την εφημερίδα, από την ίδρυσή τους, το 2000, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ουδέποτε υπήρξαν κερδοφόροι, σωρεύοντας συνολικές απώλειες 250 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα