Στην Alvarez & Marsal ο Μάριος Κολιόπουλος

Η Alvarez & Marsal (A&M), κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς, ανακοίνωσε την ένταξη στο δυναμικό της του Μάριου Κολιόπουλου, πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σε θέση Διευθύνοντος Συμβούλου στις δραστηριότητες της εταιρείας που αφορούν την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Χρηματοοικονομικό Κλάδο (Financial Industry Advisory Services/ FIAS).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με έδρα την Αθήνα,

ο κ. Κολιόπουλος θα είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων της A&M στην Ελλάδα και μέλος της ηγετικής ομάδας του FIAS για την Ευρώπη.

Ο Μάριος Κολιόπουλος διαθέτει εμπειρία 17 ετών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας εργασθεί τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και σε εταιρείες. Στον προηγούμενο ρόλο του ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ, μία από τις βασικές αρμοδιότητες ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στην Ελλάδα.

Ο κ. Κολιόπουλος έχει επίσης εργασθεί στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, αναλαμβάνοντας την δόμηση και την υλοποίηση σύνθετων και νέων συναλλαγών άντλησης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της εταιρείας. Επιπλέον, στην πολύχρονη πορεία του, περιλαμβάνεται και η θητεία του στην Bank of America στην Ελλάδα, όπου ασκούσε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο υποκατάστημα της Ελλάδας και επικεφαλής στην Εταιρική & Επενδυτική Τραπεζική, όπου συνέβαλε καθοριστικά στη δυναμική επανατοποθέτηση της τράπεζας στην ελληνική αγορά.

Ο Bryan Marsal, συνιδρυτής και co-CEO της Alvarez & Marsal, δήλωσε:

«Η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Ο χρηματοοικονομικός τομέας, οι ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και άλλοι κλάδοι της οικονομίας λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που απαιτεί ανάληψη δράσης, αντικειμενικότητα και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, στην A&M είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ένταξη ενός ικανού στελέχους, όπως ο Μάριος Κολιόπουλος, με σημαντική εμπειρία στην εξεύρεση λύσεων για τις επιχειρήσεις. Με την εμπειρία της A&M και την καθοδήγησή του, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα, ώστε να επιτυγχάνουν τη μεγιστοποίηση της αξίας τους και να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη.»

Ο Peter Briggs, επικεφαλής διεθνώς των δραστηριοτήτων της Alvarez & Marsal για την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Χρηματοοικονομικό Κλάδο (FIAS), δήλωσε:

«Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του σε εταιρείες και τον τραπεζικό κλάδο, καθώς και τον σημαντικό ρόλο του στο ΤΧΣ, ο Μάριος Κολιόπουλος έχει αποδείξει την ικανότητά του να στηρίξει τους πελάτες μας εν μέσω των πρωτοφανών χρηματοοικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε ένα έμπειρο ηγετικό στέλεχος όπως τον Μάριο Κολιόπουλο, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην ελληνική αγορά.»

Ο Μάριος Κολιόπουλος, Επικεφαλής της Alvarez & Marsal στην Ελλάδα, πρόσθεσε τα εξής:

«Οι τράπεζες στην Ελλάδα εστιάζουν πλέον στην καλύτερη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώσουν το ρόλο τους για στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Η A&M έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης των μη-εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και στον τομέα των εταιρικών αναδιαρθρώσεων, οι οποίες αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να αναπτύξω την παρουσία της A&M στην Ελλάδα και να προσφέρω όλο το εύρος των υπηρεσιών της εταιρείας προκειμένου να στηρίξουμε τις ανάγκες των πελατών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.»

Η Alvarez & Marsal εγκαινίασε επίσημα την παρουσία της στην Αθήνα με το άνοιγμα γραφείου το 2011, ενώ είχε ήδη αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για πολλά χρόνια στον τομέα της αναδιάρθρωσης εταιρειών και δανειακών υποχρεώσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Original article: Στην Alvarez & Marsal ο Μάριος Κολιόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα