ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΣ: Όλες οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

22:25 7/2/2017 - Πηγή: BankWars

Ανησυχούν και δεν το κρύβουν οι σεισμολόγοι για τους επαναλαμβανόμενους σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ στην περιοχή Βόρεια της Λέσβου.

-Ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ κ. Παπαζάχος κάλεσε τον πληθυσμό και τις αρχές στη Λέσβο να είναι σε ετοιμότητα.

«Θα πρέπει στη Λέσβο να δώσουν βαρύτητα στο σεισμικό αυτό φαινόμενο και να πάρουν τυπικά προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις ενός απίθανου σεναρίου, κάποιας πιο ισχυρής σεισμικής διέγερσης»,

τόνισε ο κ. Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1.

-Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Λέσβου αλλά και της Χίου, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται γιατί προέρχεται από μια περιοχή όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε όμως ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας που στο παρελθόν έχει δώσει πολύ ισχυρούς και καταστρεπτικούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται περίπου ένα χρονικό διάστημα 48 ωρών για να μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

-Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος, σε δήλωσή του στο newpost χαρακτηρίζει την περιοχή ”υψηλού κινδύνου”, που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ.

Όπως εκτιμά ο κ. Χουλιάρας, ”υπάρχει περίπτωση για πιο μεγάλο σεισμό στην περιοχή και μάλιστα έχουμε ειδοποιήσει την υπηρεσία πολιτικής προστασίας προκειμένου να είναι σε μια ετοιμότητα αν προκύψει το οτιδήποτε”.

Σημείωσε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι το κύριο ρήγμα του σεισμού έρχεται από τα βάθη της Τουρκίας, το γεγονός ότι υπάρχει μια διαδοχή τις τελευταίες ώρες και γίνεται αισθητός σε όλα και περισσότερα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μας ανησυχεί.

-O Άκης Τσελέντης μιλώντας στο Newsit τόνισε ότι πρόκειται για γνωστό ρήγμα, ότι είναι φυσιολογική η έντονη σεισμική ακολουθία μετά από σεισμούς πάνω από 5 ρίχτερ, ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμη με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός…

Keywords
Αναζητήσεις
τη λεει ο χουλιαρας για τον σεισμο στην λεσβο
Τυχαία Θέματα