Η Ελλάδα και πάλι στο παιχνίδι των εξοπλισμών – Λεφτά για εκσυγχρονισμό F-16 και για αγορές F-35

21:17 7/2/2017 - Πηγή: BankWars

Λεφτά υπάρχουν! Και η Τουρκία, με την προκλητικότητά της και τον εκσυγχρονισμό του δικού της “στόλου”, …βοηθά στο να τα ξοδέψουμε…

Η Ελλάδα, εκδήλωσε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35) , με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Άμυνας.

Ξεκίνησε επίσης η διαδικασία για την

αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16. Σύντομα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να καθοριστεί πόσα από τα αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν και πόσο θα κοστίσει ο εκσυγχρονισμός.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει αναβαθμίσει το σύνολο των 166 δικών της F-16, ενώ υπολογίζεται ότι το 2018 θα διαθέτει την πρώτη Μοίρα με μαχητικά 5ης γενιάς, F-35. Η Αγκυρα έχει παραγγείλει 100 τέτοια αεροσκάφη που προγραμματίζεται να τα παραλάβει σταδιακά από το 2018 έως το 2025.

Από αρμόδια στελέχη της ΠΑ εκτιμάται ότι με αυτές τις κινήσεις της Αγκυρας, τα δεδομένα στο ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος στο Αιγαίο αλλάζουν, ότι αποκτά υπεροπλία στον αέρα και ότι η ΠΑ πρέπει να βελτιώσει τις διαθεσιμότητες, να εκσυγχρονίσει τα διαθέσιμα μέσα και να προμηθευθεί νέα, τεχνολογικά πιο εξελιγμένα.

Επιπλέον, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S 300.

Keywords
Τυχαία Θέματα