“Μπουρλότο” στη Δικαιοσύνη βάζει η Β.Θάνου – Άλλαξε εισηγητή γιατί ο προηγούμενος δεν συμφωνούσε μαζί της

20:27 7/2/2017 - Πηγή: BankWars

Συγκαλείται η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου αλλά και η ολομέλεια των Εισαγγελέων την Τετάρτη για να γνωμοδοτήσουν για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Αρχικώς, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου είχε ορίσει ως εισηγήτρια την αντιπρόεδρο του Α.Π. Ειρήνη Κιουρτσόγλου, η οποία δεν ήταν έτοιμη και γι’ αυτό τον λόγο είχε αναβληθεί επ’ αόριστον η σύγκληση της Ολομέλειας. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η οποία όρισε την αυριανή μέρα ως μέρα συνεδρίασης, άλλαξε την εισηγήτρια και αντ’ αυτής όρισε την ίδια, καθώς και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Σακκά.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, η κ. Κιουρτσόγλου αντικαταστάθηκε, όταν γνωστοποίησε ότι θα υποστήριζε στην εισήγησή της ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γίνει η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.

Συγκαλείται και η Ολομέλεια των Εισαγγελέων

Αύριο θα συγκληθεί και η Ολομέλεια των Εισαγγελέων μετά το αίτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 15 από τους 17 συνολικά αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Εισηγητής στην Ολομέλεια θα είναι ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης.

Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αντίθετοι στην παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς κάτι τέτοιο μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γίνει κατά την άποψή τους και για το λόγο αυτό δεν είχε μέχρι τώρα τεθεί το θέμα αυτό

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία της κυρίας Θάνου να συγκαλέσει την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου ηλικίας των δικαστών, έχει προκαλέσει σύσσωμη την αντίδραση όλων των δικαστικών Ενώσεων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των συνταγματολόγων καθηγητών των Νομικών Σχολών, του δικηγορικού κόσμου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανέλαβε ότι μόνο με την Συνταγματική αναθεώρηση είναι δυνατή η παράταση ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα