ΣΑΣ: Απόρριψη του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών για την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή Πειραιά-Χανίων

Απέρριψε το ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) το αίτημα των Μινωικών Γραμμών για την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή των Χανίων την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου 2014. Και ήταν απολύτως λογικό και αναμενόμενο! Σύμφωνα με το νόμο, έκτακτη δρομολόγηση προβλέπεται μόνο «για να καλυφθούν έκτακτες και επείγουσες συγκοινωνιακές ανάγκες οι οποίες δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν εγκαίρως από τα ήδη δρομολογημένα πλοία». Είναι προφανές ότι οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν να προβλεφθούν έξι μήνες νωρίτερα και μάλιστα όταν την προηγούμενη χρονιά καμιά τέτοια

ανάγκη δεν διαπιστώθηκε.
Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Αν οι Μινωικές Γραμμές πίστευαν πραγματικά ότι θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες, δεν είχαν παρά να υποβάλουν αίτημα να δρομολογήσουν πλοίο τους με τακτική δρομολόγηση από 1/11/2013 – 31/10/2014. Αν όμως έκαναν αυτό, θα ανελάμβαναν τις υποχρεώσεις που σωστά προβλέπονται από το νόμο για την υποχρεωτική εξυπηρέτηση της γραμμής όλο τον χρόνο, επομένως και κατά τη διάρκεια της χαμηλής κίνησης του χειμώνα. Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να αποφύγουν με την υποβολή αιτήματος έκτακτης δρομολόγησης. Και δεν είναι η πρώτη φορά! Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν υποβάλει επανειλημμένως αιτήσεις έκτακτης δρομολόγησης ή μεταδρομολόγησης, μόνο μία φορά υπέβαλλαν ανακοίνωση τακτικής ετήσιας δρομολόγησης για τη γραμμή Πειραιά-Χανίων, την οποία όμως στη συνέχεια ανακάλεσαν.

Original article: ΣΑΣ: Απόρριψη του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών για την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή Πειραιά-Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα