Exotix: O φόρος υπεραξίας ρίχνει το ΧΑ – Που “βλέπει” ευκαιρίες

Η βραχυπρόθεσμη αδυναμία της ελληνικής αγοράς οφείλεται επικείμενη θέσπιση του φόρου υπεραξίας αλλά και στην ενίσχυση του πολιτικού ρίσκου λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σύμφωνα με την Exotix.

O συζήτηση για τον φόρο υπεραξίας, οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις μετοχών, ιδίως από μικρομετόχους ενώ παράγοντες που έχουν επηρεάσει την ελληνική αγορά είναι η εποχιακή επιβράδυνση αλλά και η αυξημένη επιφυλακτικότητα ως προς

το εάν το πολιτικό ρίσκο θα εκτροχιάσει την Ελλάδα μετά τα πρόσφατα επιτεύγματα στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Η διάθεση μείωσης του ρίσκου από τους επενδυτές αποτυπώνεται στην μείωση του μεριδίου της Templeton στην Jumbo, τονίζει ο οίκος.

Παράλληλα όμως, “βλέπει” και τις εξής δυο ευκαιρίες:

Η πρώτη αφορά στη ΔΕΗ, που αναμένεται να επωφεληθεί από την απελευθέρωση των τιμολογίων και την επιστροφή της Ελλάδας σε ανάπτυξη. Επιπλέον, η δραστηριότητα στη χονδρεμπορική αγορά αναμένεται να καταστεί κερδοφόρα από το 2015, ακόμη και χωρίς αυξήσεις τιμολογίων.

Η 2η αφορά στον κλάδο της εμπορικής ναυτιλίας και ειδικότερα, στις μεταφορές χύδην φορτίων καθώς αναμένεται ανάκαμψη του κλάδου το 2014. Προτείνει δε τοποθετήσεις στις ελληνικές εισηγμένες στο NYSE Diana Shipping και Navios Maritime.

Original article: Exotix: O φόρος υπεραξίας ρίχνει το ΧΑ – Που “βλέπει” ευκαιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα