ΤΟΥΡΚΙΑ: Σκάνδαλο διαφθοράς – Φήμες ότι θα συλληφθεί ο γιος του Ερντογάν – “Βουτιά” στο χρηματιστήριο

Πλήθος δημοσιευμάτων σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι επίκειται και η σύλληψη του γιου του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες για διαφθορά.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η σύλληψη δεκάδων ατόμων, περιλαμβανομένων πολύ γνωστών επιχειρηματιών και υιών επιχειρηματιών για υπόθεση χρηματισμού.

Ο τούρκος πρωθυπουργός

έδωσε εντολή και παύθηκαν πέντε αστυνομικοί διευθυντές που συνέλαβαν γιους πολιτικών

Σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Daily Radikal» φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το σπίτι του γιου του υπουργού Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, εκεί όπου βρέθηκε, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας, ένα μεγάλο ποσό από δολάρια και ευρώ.

Έναν ολόκληρο «θησαυρό», συγκεκριμένα 4,5 εκατομμύρια δολάρια, κατέσχεσαν οι αρχές και από την έφοδο στο σπίτι του γενικού διευθυντή της τράπεζας «Halkbank», Σουλεϊμάν Ασλάν.

Τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του Ασλάν, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους συλληφθέντες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο προσκείμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δήμαρχος της συνοικίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και γνωστοί επιχειρηματίες, όπως ο μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα Αλί Αγιάογλου και ο Αζέρος επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ, που κατηγορείται ότι δωροδόκησε τους γιους των υπουργών.

Εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κατηγορούμενοι και συλληφθέντες είναι οι γιοί των υπουργών Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, Η εισαγγελική έρευνα αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο χρυσού και δωροδοκία δημοσίων λειτουργών.

“Βουτιά” -3,14% στο χρηματιστήριο – Στα τάρταρα η λίρα

Το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία ρίχνει στα …τάρταρα το νόμισμα και την χρηματιστηριακή αγορά της χώρας!

H τουρκική λίρα διολίσθησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη έναντι του καλαθιού του ευρώ και του δολαρίου, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και η απόφαση της Fed να επιβραδύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης επιδρούν αρνητικά στις τουρκικές αγορές.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετους τουρκικού ομολόγου αυξήθηκε πάνω από το 10%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Borsa Istanbul National 100 υποχώρησε στις 69.172,88 μονάδες, ενώ ο έτερος σημαντικός δείκτης BIST 30, κατρακύλησε στο -3,33% και τις 84.254,19 μονάδες.

Original article: ΤΟΥΡΚΙΑ: Σκάνδαλο διαφθοράς – Φήμες ότι θα συλληφθεί ο γιος του Ερντογάν – “Βουτιά” στο χρηματιστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα