Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Έγιναν “στάχτη” 60 σπίτια

22:02 1/8/2016 - Πηγή: BankWars

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ για ενδέκατη συνεχή μέρα, με τους χιλιάδες πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την θέσουν υπό έλεγχο.

Οι φλόγες έχουν δυναμώσει κυρίως σε απρόσιτες περιοχές της ακτής Μπινγκ Σερ και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Η καταστροφή είναι τεράστια, καθώς μέχρι τώρα έχουν καεί πάνω από 161.900 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δάσους εντός του Εθνικού

Δρυμού Λος Πάντρες και στα περίχωρά του. Από τη φωτιά καταστράφηκαν 60 σπίτια και 11 βοηθητικά κτίσματα, απειλούνται 2.000 δομές, ενώ περίπου 350 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Από τις 22 Ιουλίου που μαίνεται η πυρκαγιά, μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες κατάφεραν οι περίπου 5.300 πυροσβέστες να επιβραδύνουν τους ρυθμούς εξάπλωσής και μάλιστα σε ένα ποσοστό 20%.

Αναμένουμε ότι «θα καταφέρουμε να ελέγξουμε περαιτέρω την πυρκαγιά καθώς συνεχίζουμε τις προσπάθειες» δήλωσε η Τόνι Ντέιβις, μια εκπρόσωπος τύπου της Αρχής Δασοπροστασίας της Καλιφόρνιας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή πτώση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, παρά το γεγονός ότι μεγάλες εστίες μαίνονται σε περιοχές που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα