Αεροσκάφη των ΗΠΑ βομβαρδίζουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη

21:33 1/8/2016 - Πηγή: BankWars

Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη της Λιβύης βομβαρδίζουν αεροσκάφη των ΗΠΑ , όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο αλλά και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Φαγιέζ Σεράι.

Τις επιδρομές ενέκρινε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας

της Λιβύης,η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Η έγκριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έγινε έπειτα από συστάσεις του Υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ και του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι επιπλέον αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη «θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης να κάνει μια αποφασιστική στρατηγική προέλαση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Λιβύης είπε σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ότι «οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Σύρτη σήμερα προκαλώντας αρκετές απώλειες στις τάξεις των εχθρών».

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να διατηρεί υπό τον έλεγχο του αρκετά στρατηγικά σημεία στην κεντρική Σύρτη, ανάμεσα τους το πανεπιστήμιο, το κεντρικό νοσοκομείο και το συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου, όπου μαχητές πιστεύεται ότι έχουν αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εφοδίων.

Συμμαχικές δυνάμεις με την λιβυκή κυβέρνηση πολεμούν από τον Μάιο το Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα