Ο Πάπας και οι Ελληνορθόδοξοι, στόχοι του ISIS

19:44 1/8/2016 - Πηγή: BankWars

Ανατριχίλα προκαλεί το προπαγανδιστικό περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, με το τελευταίο τεύχος να έχει τον τίτλο “Σπάστε τον σταυρό”. Το μήνυμα αυτό δεν απευθύνεται στα μέλη του αλλά στους ίδιους τους Χριστιανούς, καλώντας τους να επιλέξουν ή να σκοτωθούν στον «μάταιο» πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ή να ασπαστούν το Ισλάμ και να μπουν «στους κήπους του παραδείσου».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανάμεσα στους στόχους των τζιχαντιστών είναι ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσωπα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και των Κοπτών.

Μέσα από το περιοδικό που περιέχει

φρικιαστικές εικόνες από λιθοβολισμούς και αποκεφαλισμούς, η τρομοκρατική οργάνωση στρέφεται ενάντια στους Χριστιανούς και τους Εβραίους, προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Αναφερόμενοι στις φονικές επιθέσεις στη Δύση, οι ίδιοι οι συντάκτες τις χαρακτηρίζουν ως απόλυτα λογικές, καθώς με αυτόν τον τρόπο τιμωρούνται όσοι προσβάλουν τον προφήτη, καίνε το Κοράνι και πολεμούν κατά του χαλιφάτου.

Επίσης, το άρθρο σημειώνει ότι ο πόλεμος της Δύσης κατά του Ισλάμ δεν θα πετύχει: «Θα αποτύχετε γιατί πολεμάτε ενάντια σε εκείνους που έχουν συμμαχήσει με τον Αλλάχ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσο για τους δράστες που «έλουσαν» στο αίμα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τους αποκαλεί «ιππότες» και «λιοντάρια», καλώντας τους πιστούς του Ισλαμικού Κράτους να «ακολουθήσουν το παράδειγμα των λιονταριών στη Γαλλία και το Βέλγιο, το παράδειγμα του ευλογημένου ζευγαριού στην Καλιφόρνια και των ιπποτών στο Ορλάντο και τη Νίκαια».

Keywords
Τυχαία Θέματα