ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ – Τέρμα τα “παιχνιδάκια”

O A. Σαμαράς φαίνεται πως αποφάσισε να μην πάει…άκλαυτος. Ούτε τις γκρίνιες με κάθε αφορμή των συνεταίρων του στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπομένει, ούτε τους δικούς του υπουργούς, πολλοί από τους οποίους έχουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ. Αποφάσισε λοιπόν να θέσει όλους ενώπιον των ευθυνών τους. Ή στηρίζετε την κυβέρνηση, ή …γειά σας!

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:

«1.

Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και

2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου.

Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η χώρα θα προχωρήσει μπροστά, γιατί έχει σχέδιο.

«Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και διαβεβαίωσε: «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συγκαλέσει εκτάκτως τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Σημάδια κατάρρευσης της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση εμφανίζει «σημάδια κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγής. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μία απονομιμοποιημένη Βουλή», ήταν το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την γνωστοποίηση της απόφασης των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει το κουράγιο να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μνημονιακό καθεστώς που έχει συμφωνήσει με την κυρία Μέρκελ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η συγκυρία της συνάντησης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς Σαμαράς και Βενιζέλος πρέπει να χαράξουν κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, αλλά και να διαφυλάξουν την κυβερνητική συνοχή, η οποία δέχεται ισχυρό πλήγμα.Οι πιέσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντείνονται καθημερινά, με το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνεται, ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος δεν επιθυμούν εκλογές.Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, ωστόσο οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, μετά την ανακοίνωση των stress tests της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και η έξοδος από το μνημόνιο.Σημειώνεται ότι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα