Που θα πάει η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου. Aντικρουόμενα σενάρια

Αντικρουόμενα τα σενάρια των ειδικών για την πορεία της εξέλιξης της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου μέσα στη χρονιά. Το μεγαλύτερο “παιχνίδι” των κεφαλαίων στον πλανήτη αναζητεί απαντήσεις για να κινηθεί. Τις περισσότερες φορές βέβαια, η αγορά διαψεύδει αυτους που προσπαθούν με βάσιμες οικονομικές αναλύσεις να την οδηγήσουν σε ένα συγκεκριμένο δρόμο.

- Ο οίκος Nomura, επισημαίνει πως το ευρώ διορθώνει στα επίπεδα των 1,3250 δολαρίων, αλλά εντός των ερχόμενων ημερών θα κινηθεί ανοδικά προς τα επίπεδα

των 1,3336. Αν τα διασπάσει, τότε ανοίγει ο δρόμος για τα επίπεδα των 1,3490 – 1,35 δολαρίων.

- Το INGGroup: “Ως εδώ ήταν οι δυνατότητες του ευρώ. Τώρα θα πέσει κάτω από τα 1,30 δολάρια σε διάστημα δύο μηνών, για να υποχωρήσει ως τα 1,20 δολάρια μέχρι το τέλος του 2013″. Το πρώτο εξάμηνο θα το σημαδέψει η διαμάχη ισορροπιών ανάμεσα στην πολιτική που θα κρατήσει η Fed και στην πιθανότητα υποβάθμισης της Ισπανίας, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

- JP Μorgan: Το ευρώ στα 1,32 δολάρια στο πρώτο εξάμηνο, δεδομένης της βελτίωσης των συνθηκών στην ευρωζώνη και του ότι η FED θα εξακολουθεί να έχει πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Keywords
Αναζητήσεις
που παει το δολαριο
Τυχαία Θέματα