“Πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για επενδύσεις, Βαρουφάκη, Λε Πεν στην τελική ευθεία των εκλογών

“Ανελέητη” είναι η προεκλογική κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Τα ανοιχτά μέτωπα πολλά: Οι επενδύσεις, οι δηλώσεις Βαρουφάκη για την ΕΚΤ, η στήριξη Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ.

H

ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕ ΠΕΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Marine Le Pen, σε δηλώσεις της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, λέει: «Ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα!

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο ότι ένα ακροδεξιό κόμμα στηρίζει τον συνασπισμό της αριστεράς και της άκρας αριστεράς, επισημαίνοντας ότι «εμείς δεν συμφωνούμε με ολόκληρο το πρόγραμμά τους, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου για τη μετανάστευση, όμως θα καλωσορίσουμε μια νίκη τους».

Κατά τη γνώμη της, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει στην ενίσχυση του ευρωσκεπτικιστικού στρατοπέδου, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Μάλιστα, η Marine Le Pen επισήμανε ότι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, «όπου δεν υπάρχει ισοδύναμο κόμμα με αυτό του Εθνικού Μετώπου, είναι η άκρα Αριστερά που είναι στη θέση μας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Le Pen, ενώ επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι δεν δέχεται υποδείξεις «από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη».

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Le Pen αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το κόμμα απαντά ότι αρνείται τις υποδείξεις της Ν.Δ. «πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».

ΣΧΟΛΙΟ ΝΔ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται:

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει.Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

ΤΟ TWEET ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Δ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς».«Η δήθεν “συμπάθεια” της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική», τονίζει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ COSCO

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η σημερινή δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι θα επανεξετάσουν τη συμφωνία με την Cosco.

Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 δήλωσε ότι είναι «απαραίτητη προϋπόθεση ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών» και πως «χρειάζεται επανεξέταση και της συμφωνίας με Cosco».

Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας δήλωσε: «Το λιμάνι του Πειραιά και τα υπόλοιπα λιμάνια είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό. Τώρα η σύμβαση με την Cosco έχει γίνει, έχει διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε και την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού, όλα αυτά έχουν γίνει αλλά δεν βοηθούν. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές, δεν βοηθούν, βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας αλλά δεν προσθέτουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα το κάνουμε αλλά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σ’ αυτή την κατέυθυνση».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη αναφέρει σε ανακοίνωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, δια του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την COSCO για τον Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την COSCO, με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από πολύ κόπο της κυβέρνησης. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ αλλά και η αποστροφή του ότι “είναι προτιμότερος ο θάνατος αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα”.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

” Απέρριψε την «ποσοτική χαλάρωση» για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον «θάνατο» της Ελλάδας.

Λέει: «Αν δεν βρεθεί καμία συμφωνία, τότε ξεκάθαρα είναι προτιμότερος ο θάνατος»! Απορρίπτει το Αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ, που το αποκαλεί «Ηλιθιότητα»! Απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, λέγοντας ότι «δεν είναι πολύ καλή ιδέα και ότι αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές»!

Να εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί την Πέμπτη η χώρα μας από την ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του εγκεφάλων!
Να εύχονται να μην απομονωθεί η χώρα μας από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα ακολούθησε απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη.

«Χαιρόμαστε που έστω και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει πως σε σχέση με την αναφορά του κ. Σαμαρά στο ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά.

«Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν σταματώ να εκπλήσσομαι από την ηλιθιότητα του σχεδίου (σσ Γιούνκερ). Είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε έναν νεκρό. Ομοίως, η ποσοτική χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές».

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει προτάσεις στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τις οποίες δεν θα μπορεί να αρνηθεί.

«Δεν θα υπάρξει κατά συνέπεια χρεοκοπία, ούτε περικοπές χρέους. Θα προτείνουμε μια φόρμουλα σύμφωνα με την οποία το χρέος θα εξαρτάται από την εξέλιξη της ονομαστικής αξίας του ΑΕΠ. Η ιδέα είναι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι εταίρος μας στην ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να ποντάρει στη μιζέρια μας» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα