ΠΕΙΡΑΙΩΣ – Α. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πιθανότατα να μη χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – Τι λέει για τα “κοκκινα” δάνεια

Πιθανότατα να μη χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον Άνθιμο Θωμόπουλο, Δ/νων Σύμβουλο και Deputy CEO της Τρ. Πειραιώς.

Ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε μιλώντας στο CNBC, ότι εάν το πρόγραμμα προσαρμογής τηρηθεί με αυστηρότητα και η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει με πιο γοργούς ρυθμούς, πιθανότατα
το ελληνικό χρέος να μπορέσει να καταστεί βιώσιμο χωρίς να υπάρξει δεύτερη αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.Για τα “κοκκινα” δάνεια ο Κ. Θωμόπουλος δηλώνει: “Η κατάσταση αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένει, για να είμαστε ειλικρινείς, άσχημη”.

Είναι ενθαρρυντικό συμπλήρωσε, όμως, πως αυτό αρχίζει να εξασθενεί. «Είμαστε στο τέταρτο τρίμηνο που η τάση αύξησης μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνεται».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η τράπεζα αναμένεται να έχει προβλέψεις της τάξης του 20-25% του χαρτοφυλακίου δανείων.

Ο κ. Θωμόπουλος αρνήθηκε ότι τα “κόκκινα” δάνεια είναι αποτέλεσμα των εξαγορών των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα. Τα assets που αγόρασε ο όμιλος είχαν ήδη «επιθετικά» καλυφθεί με προβλέψεις. «Είτε αγοράσαμε «καλές» τράπεζες», είτε καλύτερα χαρτοφυλάκια», είπε στο CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα