ΣΟΪΜΠΛΕ: “Δεν θα πάμε σε νέες εκλογές” – Καλοβλέπει συγκυβέρνηση με τους Πράσινους

Αποκλείει το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ενώ χαρακτηρίζει ρεαλιστικό το σενάριο συγκυβέρνησης με τους Πράσινους.

Σε σημερινή του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη: « Θα δούμε που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD» για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.Παράλληλα
δηλώνει ότι τάσσεται κατά των αυξήσεων στη φορολογία, ωστόσο δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.Σόιμπλε υπουργό οικονομικών θέλουν 3 Γερμανοί στους 4

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γερμανούς επιθυμούν την παραμονή του Β. Σόιμπλε στο “τιμόνι” του υπουργείου Οικονομικών στη μελλοντική κυβέρνηση υπό την Καγκελάριο Α. Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι Γερμανοί έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς ΜέρκελΣόιμπλε όσον αφορά την κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, με ένα εντυπωσιακό 72% να επιθυμεί την παραμονή του 71χρονου πολιτικού στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa.Η Καγκελάριος αναζητά νέο κυβερνητικο εταίρο, καθώς παρά το ποσοστό 42% που συγκέντρωσε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, δεν κατέκτησε την αυτοδυναμία.Ήδη υπάρχει επαφή με τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, ωστόσο, η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες θέτουν τους δικούς τους όρους, κυρίως όσον αφορά την πολιτική επιβολής λιτότητας στην ευρωζώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα