ΠΑΣΟΚ 40 ΧΡΟΝΙΑ: Διχασμός! Επίθεση κατά Γ.Παπανδρέου από στελέχη – Για “φασίζουσα νοοτροπία” μιλά ο Βενιζέλος

19:16 1/9/2014 - Πηγή: BankWars

Με σκληρά λόγια μίλησαν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το όσα έγιναν την Τρίτη στο Ζάππειο.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε πάντως πως η ένταση δεν ήταν στημένη από τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν

πήγα στην εκδήλωση και δεν λέω τίποτα για έναν άνθρωπο, που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

Ο ίδιος κατηγόρησε συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου του ότι έστησαν σκοπίμως το σκηνικό, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι και «οι κινήσεις Βενιζέλου για να βγούμε από την κρίση, δεν είναι σωστές», υποστηρίζοντας ότι στο επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Σε χαμηλότερους τόνους ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας στο Mega τόνισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τα όσα έγιναν.

«Δεν νομίζω ότι εκφράζει κανέναν αυτός ο τρόπος αποδοκιμασίας» εξήγησε. «Η δημοκρατική παράταξη έχει προσφέρει πολλά, αυτή τη στιγμή είναι παράγοντας σταθερότητας, αύριο στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 του χρόνια, που δεν είναι 40 χρόνια κρίσης, είναι 40 χρόνια μεγάλης προσφοράς, όλα αυτά θα πάνε πίσω» τόνισε.

Ευ. Βενιζέλος: Φασίζουσα νοοτροπία…

«Είναι μία φασίζουσα νοοτροπία αυτό που έγινε στο Ζάππειο. Είναι μία νοοτροπία που την υπέστη και ο ίδιος ο Παπανδρέου όταν τον χαρακτήριζαν προδότη».

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με το Real.gr, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, μετά τις αποδοκιμασίες το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο.

«Αυτό που έγινε είναι άρρωστο. Τι “Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά;”. Αυτοί μας έκαναν κυβέρνηση με την δεξιά, αυτοί μας την φόρεσαν», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων σε οργίλο ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα τα πούμε την Τετάρτη», προειδοποίησε. Και σημείωσε: «Η παράταξη χρειάζεται ηρεμία».

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK – ΚΑΤΕΒΗΚΕ H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ …ΨΥΧΙΑΤΡΟ

Η ένταση που επικράτησε χθες στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο μεταφέρθηκε και στο facebook.

Συγκεκριμένα ανέβηκε στη σελίδα το εξής σχόλιο:

«Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε (!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!…Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ..».

Το σχόλιο αποσύρθηκε λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευσή του.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αποδοκιμάζουμε τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση του επίσημου facebook του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο.

Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ.

Η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκραξαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο οι Παπανδρεικοί στο Ζάππειο (video)

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΣΟΚ 40 ΧΡΟΝΙΑ – Ο Γ. Παπανδρέου τιμά τον Ανδρέα – Παρών ο Ευ. Βενιζέλος, απών σήμερα ο Κ. Σημίτης (video)

Πλήθος κόσμου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει συγκεντρωθεί στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης-αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου.

Προηγήθηκε χαιρετισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και ο Γ. Παπανδρέου “πολιτικά παρών”. Ωστόσο οι παρευρισκόμενοι τον διέκοψαν αρκετές φορές, αποδοκιμάζοντάς τον και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Γ. Παπανδρέου.

“Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πως φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, και το ΛΑ.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Πλήθος στελεχών και βουλευτών του ΠαΣοΚ που έχουν προσκληθεί, δίνουν το «παρών» σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του χώρου.

Το πλήθος αποθέωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ στο Ζάππειο έφτασαν ο Νίκος και ο Αντρίκ0ς Παπανδρέου, τους οποίους ο κόσμος υποδέχθηκε με χειροκροτήματα.

Θερμή η υποδοχή και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αντιθέτως, χλιαρή ήταν η υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό”, “Παπανδρέου – Παπανδρέου”, “Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά”.


Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι οι: Μάρκος Μπόλαρης, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Γιώργος Νικητιάδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Καψής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Διαμαντιδης, Ροδούλα Ζήση, Δημήτρης Νιώτης, Χρήστος Αηδόνης, Παντελής Οικονόμου, Θάνος Μωραΐτης, Βασίλης Έξαρχος, Μανώλης Όθωνας, Ιωάννης Δριβελέγκας, Ρέππας, Ντίνα Λάζαρη, Ντόλιος, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Κουσελάς, Άννα Ναλάρα, Γιάννης Κάψης, Γιώργος Παπακωνσταντινου, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, Αντώνης Βγόντζας, Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Σουλαδάκης, Νίκος Σηφουνάκης, Παναγόπουλος, Τσούκαλης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Σαλαγιάννης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Δημήτρης Δρούτσας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Γκεγκέρογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Το παρών έδωσαν ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Νίκος Τσουκάλης από τη ΔΗΜΑΡ.

Απών από την αποψινή εκδήλωση, θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Τετάρτης, όπου μάλιστα, όπως ζήτησε και ο ίδιος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Το επιτελείο του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου» έχει προσκαλέσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος όμως απουσιάζει εκτός Αθηνών.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία ωστόσο δεν θα παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πως δεν μπορεί να ματαιώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ 40 ΧΡΟΝΙΑ – Η ΙΔΡΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Keywords
ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, βενιζελος, μιλα, αφροδίτη αλ σάλεχ, βημα fm, αγανακτισμενοι πολιτες, νεα δημοκρατια, ντινος ροβλιας, δημητρης δρουτσας, κωστας σημιτης, γιώργος παπανδρέου, βημα, λοβερδος, mega, προσφορες, real, facebook, αγανακτισμενοι, εκλογες, σαμαρας, καρατζαφερης, νέα, καρχιμάκης, αηδόνης, παπακωνσταντινου, σηφουνάκης, δημαρ, αθηνα, ιδρυση, Αντωνης Σαμαρας, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αφροδιτη σημιτη, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, βγοντζας, βουλευτες, αφροδιτη, βημα, βημα fm, δημοκρατια, ζαππειο, θεμα, λονδινο, οθωνας, ρηγας, mega, real, real.gr, αηδόνης, αννα, αστεια, αφροδίτη αλ σάλεχ, βραδυ, γιώργος παπανδρέου, εγινε, ειπε, ζαππειο μεγαρο, ζηση, ιδρυση, υφος, ομιλια, καρχιμάκης, καψης, κυβερνηση, κομμα, λογια, μιλτιαδης, νιωτης, νοοτροπια, ντινα, ομαδα, οδυσσεας, παπακωνσταντινου, πεταλωτης, ρεππας, ροβλιας, σαχινιδης, σηφουνάκης, σημιτης, συνθηματα, τριτη, υπουργος παιδειας, χρηστος, ιωαννης, απων, δημητρης, εξαρχος, κωστας, σπυροπουλος, θανος
Τυχαία Θέματα