ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ενώπιον “μεγάλου πολέμου” με τη Ρωσία – Να απαγορεύσει την αγορά ρωσικών ομολόγων απειλεί η Ε.Ε

18:44 1/9/2014 - Πηγή: BankWars

(upd)Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με «έναν μεγάλο πόλεμο» με τη Ρωσία, στον οποίο οι απώλειες ενδέχεται να φτάσουν τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βαλέρι Γκελετέι.

«Ένας μεγάλος πόλεμος έχει φτάσει στο σπίτι μας, ένας πόλεμος τον οποίο η Ευρώπη δεν έχει δει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τέτοιο πόλεμο οι απώλειες θα μετρώνται όχι κατά εκατοντάδες, αλλά κατά χιλιάδες, ή ακόμη και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Πρέπει

να οργανώσουμε άμεσα την άμυνά μας εναντίον της Ρωσίας η οποία προσπαθεί όχι μόνο να πάρει θέση στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και να εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον άλλων περιοχών της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Γκελετέι.

Προς απαγόρευση της αγοράς ρωσικών ομολόγων

Την απαγόρευση αγοράς ρωσικών κυβερνητικών ομολόγων από Ευρωπαίους επενδυτές, σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι Ευρωπαίοι αναζητούν τρόπους για διεύρυνση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, με το σχέδιο απαγόρευσης αγοράς ρωσικών κυβερνητικών ομολόγων από Ευρωπαίους επενδυτές να βρίσκεται ήδη στο τραπέζι.

Νέο κράτος στην Ανατολική Ουκρανία θέλει ο Β.Πούτιν

Νέο κράτος φίλα προσκείμενο στη Ρωσία θέλει ο Βλαντιμιρ Πούτιν.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόεδρος κατά τη διάρκειατηλεοπτικής εκπομπής.

Έως σήμερα, η Ρωσία είχε ζητήσει μόνο οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους ρωσόφωνοι, να έχουν επιπλέον αυτονομία στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού, λιγότερο συγκεντρωτικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα