Παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ για να ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα

Παρέμβαση για το προσφυγικό έκανε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, που κατήγγειλε το κλείσιμο των συνόρων από ορισμένες χώρες των Βαλκανίων.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν ορισμένες χώρες της περιοχής (Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία και ΠΓΔΜ) δεν συνάδουν με τη Σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες.

Στα νησιά

Σε 482 ανέρχονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα

στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών του νομού. Συγκεκριμένα στη Ρόδο φιλοξενούνται 137 άνθρωποι σε κτίριο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος κοντά στο λιμάνι, στο Καστελόριζο 85 στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο νησί της Λέρου 205 άτομα σε εγκαταστάσεις στα Λέπιδα δίπλα από το υπό κατασκευή hot spot, και στη Κω 55, που βρίσκονται στην ύπαιθρο.

Στο νησί της Λέσβου στις εννιά το πρωί καταγεγραμμένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονταν 1.766 άνθρωποι, οι οποίοι και διαμένουν στον καταυλισμό του hot spot και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ όσοι έχουν χρήματα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα