Αλλαγή σελίδας στην FIFA-Ινφαντίνο ο νέος πρόεδρος

Ο λευκός καπνός βγήκε από τα γραφεία της Ζυριχής και μετά από ένα χρόνο παλινωδιών και σκανδάλων που συνετάραξαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Τζάνι Ινφαντίνο, το δεξί (αλλά και το αριστερό) χέρι του Μισέλ Πλατινί στην UEFA αναλαμβάνει πρόεδρος της FIFA διαδεχόμενος του Ζεπ Μπλάτερ που βρισκόταν στον θώκο για 18 χρόνια.

Ο ιταλικής καταγωγής Ελβετός έπειτα από μία πολύωρη και δραματική διαδικασία, που κρίθηκε στους δύο γύρους

στη Ζυρίχη κατάφερε και πέτυχε την ανατροπή των προγνωστικών με 115 ψήφους και προσπέρασε τον σεΐχη Σαλμάν του Μπαχρέιν που έλαβε την προτίμηση 88 εκπροσώπων ενώ ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί ήρθε τρίτος με τέσσερις και ο Γάλλος Σαμπάνιε τελευταίος χωρίς ψήφο ενώ ο Νοτιοαφρικανός Τόκιο Σεξγουέιλ αποχώρησε από την κούρσα της διαδοχής του Ζεπ Μπλάτερ.

Μετά τη νίκη του, ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε και την πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της FIFA:«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου αυτήN τη στιγμή. Σας είπα ότι έκανα μία εκπληκτική διαδρομή όπου γνώρισα μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους, που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και τους αξίζει να δουν τη FIFA να εμπνέει σεβασμό. Όλοι θα μας χειροκροτήσουν γι’ αυτά που θα κάνουμε. Όλοι θα είναι περήφανοι γι’ αυτά που θα κάνουμε.

Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης πρέπει να έχουμε σεβασμό, το σεβασμό που όλος ο κόσμος οφείλει στο ποδόσφαιρο και να είμαστε σίγουροι ότι θα επικεντρωθούμε σε αυτόN τον όμορφο κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαι συγκινημένος. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα