ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Όργιο ρουσφετιού και οικογενειοκρατίας – Ποιοί και γιατί το κρατούν κλειστό

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στα φαινόμενα διορισμών συγγενικών προσώπων καθηγητών και μελών της επιστημονικής κοινότητας ως διοικητικών υπαλλήλων στα περισσότερα Πανεπιστήμια, δίνοντας μάλιστα και παραδείγματα από τις λίστες των υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, εκεί όπου από τους 1.000 και πλέον υπαλλήλους μόλις 12 (!) φαίνεται να έχουν προσαληφθεί μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ενώ πάνω από 300 είναι οι περιπτώσεις συνεπωνυμίας διοικητικών υπαλλήλων και πανεπιστημιακών δασκάλων! Μίλησε επίσης για 80 διορισμένους παιδιά των πανεπιστημιακών, αλλά και για το γεγονός ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι, εξακολουθούν να πληρώνονται, παρότι απεργούν.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος επισήμανε και την “πολιτική-κομματική” διάσταση του θέματος, καθώς όπως είπε, από τον Μάιο υπήρξε μεγάλη συνδικαλιστική κινητοποιηση προκειμένου να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο υπουργός τόνισε πως η διαθεσιμότητα είναι σαφώς μια επώδυνη διαδικασία, δεν μπορούν όμως από αυτή να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ, όταν, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “όλοι οι Έλληνες έχουν ματώσει”. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως από τους συνολικά 1100 διοικητικούς υπαλλήλους που θα μπουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας οι 650 τελικώς θα καλύψουν κενά σε άλλα τμήματα.

Αρνήθηκε κάθε υπόνοια ευνοϊκής μεταχείρισης συγκεκριμένων ιδρυμάτων, όπως το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, λέγοντας πως με δική του εισήγηση οι πρώτες οριζόντιες ερικοπές έγιναν ακριβώς στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συμπληρώνοντας πως ουδέποτε τέθηκαν κομματικά κριτήρια.

Ερωτηθείς τέλος κατά πόσον υπάρχει χώρος για μια κίνηση καλής θέλησης και ενδεχομένως έναν συμβιβασμό, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως ο πολιτικός χρόνος είναι κατεπείγων, πως η διαθεσιμότητα είναι αναγκαία και πως ο ίδιος περιμένει από τους πρυτάνεις να είναι ηγέτες, να παίρνουν δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις…

Original article: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Όργιο ρουσφετιού και οικογενειοκρατίας – Ποιοί και γιατί το κρατούν κλειστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα