ΧΡΥΣΟΣ: Πότε αγοράζουμε – “Πάτος” τα 1200 δολάρια – Ποιές χώρες επενδύουν στο μέταλλο

Η αλλαγή σκυτάλης από τον Μπερνάρκι στην Γιέλλεν προιδέαζε ότι συγκλονιστική αλλαγή στην πολιτική της F.E.D. δεν επρόκειτο να υπάρξει ! Πράγματι, στην ακρόαση της Γερουσίας την προηγούμενη εβδομάδα, η κα Γιέλλεν με τα όσα είπε, έδειξε καθαρά ότι θα κρατήσει την φωτιά αναμμένη για το δολάριο. Τα ίδια ανέφερε και ο Μπερνάρκι μόλις χθές…Εν ολίγοις υποσχέθηκαν ότι η προσύλωση στα μηδενικά επιτόκια θα είναι εδώ για πολύν καιρό ακόμη (σίγουρα μέχρι το 2016-ίσως και το 2017).

Ερμηνεύοντας την τάση αυτή είναι δύσκολο να μην σκεφτεί βάσιμα κανείς ότι τα «σκληρά assets» όπως είναι ο χρυσός

δεν θα είναι ένα στοίχημα μακράς διαρκείας.

Γιατί λοιπόν από την πρώτη στιγμή δεν απογειώθηκαν οι τιμές του χρυσού στις αγορές ; Για τον απλό λόγο ότι ταυτόχρονα υπάρχει μια τεράστια καθοδική πίεση αυτήν την περίοδο. Μετά την αποτυχία να κρατηθεί η τιμή του χρυσού πάνω από τα 1300$ είναι αποδεκτό το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω πτώσης κατά 50-100$.

Μια τεχνική παρατήρηση. Αν εξετάσει ακνείς το διάγραμμα 6μήνου της τιμής βλέπει την τάση προς τα 1200$. Συνήθως η τεχνική ανάλυση είναι ακριβής. Ακόμη, αν κάνουμε μια αναδρομή στις τιμές του 2011 θα δούμε ότι το ράλλυ του χρυσού στα 1900$ έγινε εξαιρετικά βίαια και γρήγορα, αφήνωντας πίσω του κενά-κενά τα οποία η φύση απεχθάνεται και ήρθε η ώρα να καλυφθούν…Η τιμή σήμερα δείχνει να είναι «top heavy» και τα 1200$ δεν θα είναι έκπληξη.

Συμπερασματικά, υπάρχει χρόνος να αγοράσουμε κάποιες ουγκιές- αυτή η ώρα δεν είναι τώρα…

Αν αγοράζετε χρυσό για να προστατεύσετε την αγοραστική σας δύναμη και να προφυλάξετε τον πλούτο σας, καλό θα είναι να περιμένετε την σταθεροποίηση των τιμών πάνω απο τα 1300$. Η υπομονή είναι αρετή σ’αυτήν την περίπτωση…

Ενισχυτικό αυτής της διαφαινόμενης τάσης είναι και τα στοιχεία που δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα το World Gold Council σχετικά με τα αποτελέσματα Q3. Ο χρυσός εξακολουθεί να κινείται ανατολικά. Οι Κινέζοι εξακολουθούν να μαζεύουν χρυσό, οι κεντρικές τράπεζες το ίδιο.

Υπάρχουν τέσσερεις καταγεγραμμένες τάσεις :

1. Αυξανόμενη καταναλωτική τάση της Κίνας. (210 τόννοι το Q3-αύξηση 18%)

2. Οι κεντρικές τράπεζες σωρρεύουν χρυσο με μειωμένο πλέον ρυθμό. (το Q3 ήταν το ενδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης)

3. Η ιδιωτική κατανάλωση στην Ν.Α. Ασία παραμένει δυνατή. (Χονκ-Κονγκ +28%-Βιετνάμ +14%-Ταιλάνδη +57%-Ινδονησία +19%)

4. Η Ινδία είναι ειδική περίπτωση, έχει πτώση λόγω των κυβερνητικών περιορισμών. (-32% στη ζήτηση αλλά σε ρυθμό έτους σε μήνα +19%)

www.gioielli.gr

Original article: ΧΡΥΣΟΣ: Πότε αγοράζουμε – “Πάτος” τα 1200 δολάρια – Ποιές χώρες επενδύουν στο μέταλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα