Κόντρα στη Βουλή για τις τιμές των φαρμάκων – Δεν ψηφίζει τις μειώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ! – Ποιός “στηρίζει” τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων;

Άγρια κόντρα του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη με το ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την μείωση στις τιμές των φαρμάκων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή, ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή

στάθηκε, η αντίθεση που εκφράστηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να προχωρά σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να “εκθέσει” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα σημειώνουν ήδη, ότι στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαλείται για αυτό, όπως ακριβώς εγκαλείται τώρα για το γεγονός ότι δεν ψήφισε την άρση του απορρήτου και το άνοιγμα λογαριασμών στο παρελθόν.

«Φέρτε ρύθμιση με την οποία θα μειώνονται οι τιμές σε όλα τα και όχι να κάνετε μείωση μόνο στα off patern φάρμακα και αφήστε εδώ μέσα τις γενναιότητες» αντέδρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οι μειώσεις αφορούν μόνο στο 15% των φαρμάκων και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι ευνοεί τους φαρμακοβιομηχάνους.

Η μείωση αφορά σε 6.000 φάρμακα με όφελος για το δημόσιο περίπου 500 εκατ. ευρώ αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιστρέφοντας πίσω τις κατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Δεν την ψηφίζουμε γιατί δεν είμαστε εκπρόσωποι φαρμακοβιομηχάνων. Τι νομίζετε, σας φοβόμαστε;» αντέδρασε ο κ. Κουρουμπλής.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία να ανασκευάσει τη θέση του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που θα πείτε όχι, αρνείται στην κυβέρνηση να μειώσει τιμή σε πάνω από 6.000 φάρμακα» επέμεινε.

Original article: Κόντρα στη Βουλή για τις τιμές των φαρμάκων – Δεν ψηφίζει τις μειώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ! – Ποιός “στηρίζει” τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων;.

Keywords
Τυχαία Θέματα