Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τρόικα και μνημόνια, τέλος – Θα σταθούμε όρθιοι στις πιέσεις

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ - “ΟΧΙ” ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - «Μνημόνια και τρόικα τέλος (…) Το πρόγραμμα μας δεν διαιρείται και δεν τεμαχίζεται. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», διακήρυξε στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μη

νομίζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και η κ. Μέρκελ ότι θα μας εκβιάσουν» ανέφερε δε ο υπουργός. «Αν νομίζουν ότι θα μας εκβιάζουν απευθύνονται σε λάθος χώρα και άλλο λαό», πρόσθεσε, τονίζοντας «ότι αν συνεχίσει έτσι η ΕΕ θα έχει ίσως την ίδια τύχη που είχε ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός».

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι σταματάει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. «Η ΔΕΗ μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τα ιδιωτικά συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στόχος, είπε, είναι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος στο 40% για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμφωνία για το Ελληνικό, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη παραχώρηση».

“Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού”

Την αντίθεσή του στην επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που πραγματοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας.

«Πρόκειται για γνωστή θέση, την οποία είχαμε ως Αντιπολίτευση και την παλέψαμε με αγώνες. Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού στις Σκουριές. Και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τη δουλειά τους και την προοπτική τους» ανέφερε.

Ακραία αντιπεριβαλλοντικά χαρακτήρισε και τα σχέδια ανάπτυξης στο Ελληνικό και ξεκάθάρισε πως η κυβέρνηση ότι θα επανεξεταστεί τη σύμβαση με στόχο την ακύρωση της.

Keywords
Τυχαία Θέματα