Οι οίκοι αξιολόγησης για την εκλογή Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας

13:22 8/5/2017 - Πηγή: BankWars

Δεν επηρεάζεται η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από την εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στην προεδρία, ανακοίνωσαν οι οίκοι Moody’s και Standard & Poor’s.

Πιστωτικά θετικό (credit positive) χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Γαλλίας, Eμμανουέλ Μακρόν.

Προειδοποιεί ωστόσο για το ρίσκο υλοποίησης του προγράμματός του,

εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία τον Ιούνιο. Στόχος του οικονομικού προγράμματος του Macron είναι η τόνωση της ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα, και η συνέχιση της σταδιακής εξισορρόπησης του χρέους, αναφέρει η Moody’s στην ανάλυση με τίτλο “Government of France – Credit Impact of Macron Presidency Will Depend on Ability to Reach Consensus on Economic and Fiscal Policy (Γαλλία: Η πιστωτική επίδραση της προεδρίας Macron θα εξαρτηθεί από τη συναίνεση στην οικονομική και δημοσιονομική του πολιτική) “.

Ωστόσο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για την ικανότητα του νέου προέδρου να εφαρμόσει στην πράξη τα σχέδιά του.

H εκλογή του Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας δεν επηρεάζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, αναφέρει ο οίκος Standard & Poor’s.

«Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δεν θα επηρεάσει άμεσα τις αξιολογήσεις», τονίζουν οι αναλυτές του οίκου.

Σύμφωνα με την Standard & Poor’s η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας αναμένεται να συνεχίσει ή και να επιταχύνει τον μέτριο ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα