Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ 1,4 ΔΙΣ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ “ΕΛΙΤ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ OFFSHORE

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

-Τα 720 εκατ. ευρώ θα είναι έκτακτη επιχορήγηση σε περίπου 3.400.000 πολίτες, αφορολόγητη, με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου στις αρχές Δεκεμβρίου να έχει αποδοθεί.

-Τα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συνταξιούχους στους οποίους έχουν παρακρατηθεί παράνομα υψηλότερες

εισφορές υγείας για την περίοδο 1η Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2016.

-Τα 360 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος το 2018.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός “πολλά στρώματα και η μεσαία τάξη δεχτήκαν πολλά πλήγματα. Αυτό οφείλεται και στο ότι η ελιτ του τόπου φόρτωσε τα βάρη στους πολλούς φοροδιαφεύγοντας και στέλνοντας τα βάρη στους πολλούς.

Αυτοί έχουν το θράσος να μας κατηγορούν για την υψηλή φορολογία. Κάθε ευρώ φόρων στους μεσαίους ισοδυναμεί με τα χρήματα που κέρδισαν σε φορολογικούς παραδείσους. Off shore έκανε η καλομαθημένη ελίτ της χώρας, τόνισε και όχι οι μισθωτοί και η μεσαία τάξη”.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών την περίοδο των μνημονίων (προστασία πρώτης κατοικίας, σχολικά γεύματα, ένταξη 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην νοσοκομειακή περίθαλψη.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Keywords
Τυχαία Θέματα