Ο Άσαντ και ο Κιμ Γιον Ουν στο “στόχαστρο” του Τραμπ

00:15 7/4/2017 - Πηγή: BankWars

“Κάτι πρέπει να γίνει” με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την επίθεση με χημικά στην Συρία.”Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι φρικτό”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους. “Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει”.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έτοιμος να αναλάβει μονομερή

δράση για να αντιμετωπίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που η Κίνα δεν συνδράμει για να βοηθήσει στο ζήτημα.

“Δείχνουν” Ρωσία

Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε δεκάδες αμάχους και κάλεσε την Ρωσία να επανεξετάσει την στήριξη της στο καθεστώς της Δαμασκού.

“Είναι πολύ σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά την διαρκή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς του Άσαντ”, δήλωσε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην Φλόριντα για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους.

Νωρίτερα, το CNN, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδιδε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημέρωσε ορισμένα μέλη του Κογκρέσου πως εξετάζει στρατιωτική δράση στη Συρία και ότι συμβουλεύεται επ’ αυτού τον υπουργό Άμυνας.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν στο CNN ότι το Πεντάγωνο έχει εδώ και καιρό εξετάσει κάποιες επιλογές για να αντιμετωπίσει το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και έχει παρουσιάσει τις επιλογές αυτές στην κυβέρνηση. Τόνισαν, ωστόσο, πως δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα