“Ο Αλέξης Ζορμπάς δεν θέλει να ζήσει, όπως ο πατέρας Χέσελμπαχ” – Δήλωση με νόημα για την ΟΝΕ

«Ο Αλέξης Ζορμπάς δεν θέλει να ζήσει, όπως ο πατέρας Χέσελμπαχ (ήρωας ραδιοφωνικού σίριαλ της Βαυαρίας από την δεκαετία του ’50) και αντιστρόφως. Η Ευρώπη δεν είναι σταθμός τρένου (ενν. ενιαίος χώρος), αλλά ένα κτίριο με πολλά διαμερίσματα», δηλώνει ο νέος αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας Πέτερ Γκαουβάιλερ και υποστηρίζει ότι η Νομισματική Ένωση ξεκίνησε με καλές προθέσεις αλλά χωρίς προετοιμασία σε βάθος.

«Για τα κράτη-μέλη είναι κατάρα να μην μπορούν πλέον να ασκούν νομισματική πολιτική ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ήταν λάθος να παραβλέψουμε ότι υπήρχαν

διαφορετικές οικονομικές κουλτούρες και επίπεδα αυτογνωσίας», δηλώνει ο κ. Γκαουβάιλερ στην «Welt am Sonntag» και προσθέτει ότι «τώρα βρισκόμαστε στριμωγμένοι μεταξύ της αλληλεγγύης, των συμφερόντων του κάθε κράτους-μέλους και της υπεράσπισης της ουσίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την κριτική που έχει ασκήσει το κόμμα του στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο Βαυαρός πολιτικός υποστηρίζει ότι ο κ. Ντράγκι «δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το τιμόνι της ΕΚΤ, διότι ήταν επικεφαλής για την Ευρώπη της Goldman Sachs, η οποία ήταν αναμειγμένη με τον χειρότερο τρόπο στην χειραγώγηση της Ελλάδας».

Τάσσεται δε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, στο πρότυπο της Ελβετίας, καθώς, όπως λέει, η απόσταση «μεταξύ της βούλησης των πολλών και αυτής μιας πολιτικής ελίτ που αποφασίζει δεν επιτρέπεται να μεγαλώσει κι άλλο». Δηλώνει δε πεπεισμένος ότι μακροπρόθεσμα θα καταστούν αναγκαία.

Original article: “Ο Αλέξης Ζορμπάς δεν θέλει να ζήσει, όπως ο πατέρας Χέσελμπαχ” – Δήλωση με νόημα για την ΟΝΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα