Επίθεση Ε.Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορεί την ηγετική ομάδα για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Για «προνοµιακή συνάφεια µε συγκεκριµένα καταγραφόµενα συµφέροντα» κατηγορεί τον ηγετικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Με αφορµή την πρόταση για Εξεταστική για τα υποβρύχια, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «η συζήτηση στη

Βουλή θα είναι µια ευκαιρία όλη η κοινή γνώµη, αλλά πρωτίστως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσουν και να κατανοήσουν πώς ενεργεί ο ηγετικός κύκλος περί τον κ. Τσίπρα».

«Η επιλογή τους να στοχοποιήσουν προσωπικά εµένα επειδή είµαι εκ των πραγµάτων ο εγγυητής της σταθερότητας της κυβέρνησης και της µοναδικής εθνικής στρατηγικής, τους οδήγησε σε αδιέξοδο. Αυτό θα φανεί πανηγυρικά στη Βουλή, παρά το ”συµµάζεµα” που προσπάθησαν να κάνουν. Θα πληρώσουν τις συκοφαντίες που εκστόµισαν γιατί η συκοφαντία είναι βαριά άτιµη πράξη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ γερνάει ηθικά πολύ γρήγορα». «Το εθνικό έγκληµα που διαπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσπαθεί να µετατρέψει τον πολιτικό αντίπαλο σε πολιτικό και προσωπικό εχθρό και να τον υπονοµεύσει ηθικά µε τις χειρότερες σταλινικές µεθόδους που δεν τις σηκώνει όµως η εποχή µας. Σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας µας έχει τη διαδροµή του που µπορεί εύκολα να συγκριθεί µε τη διαδροµή κάποιων άλλων, όχι µόνο παλαιότερων αλλά και νεότερων. Και σε ό,τι µε αφορά, επειδή σηκώνω εδώ και 4 χρόνια ένα τεράστιο βάρος για λόγους καθαρά εθνικούς, δεν θα ανεχθώ να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εκτιµά ότι θα είναι αρραγές το µέτωπο του κόμματος κατά τις κρίσιµες ψηφοφορίες (πλειστηριασµούς, ενιαίο φόρο κ.ά.).

Ερωτηθείς αν η «πρόσκληση αποστασίας» -όπως την έχει χαρακτηρίσει ο κ. Βενιζέλος- προς τους κυβερνητικούς βουλευτές από τον κ. Τσίπρα θα συνεχιστεί, απάντησε πως όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας «συνιστούν προσβολή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στη συλλογική ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν νιώθει τι σημαίνει αποστασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και νομίζει ότι ξαφνικά έγινε μεγάλος, ενώ είναι μικρομέγαλος και νεόπλουτος. Γι’ αυτό τρέμει μήπως και τελειώσει η κρίση, μήπως και βγούμε από το Μνημόνιο, μήπως και δεν πάρουμε άλλα επώδυνα μέτρα», προσθέτει.

Original article: Επίθεση Ε.Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορεί την ηγετική ομάδα για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα