ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 2-1

ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΙΑ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που είδαν το Σάββατο το φως της δημοσιότητας. Στη δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει η εφημερίδα

«Επενδυτής», στην πρόθεση ψήφου, o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,2%. Ακολουθούν η ΝΔ με 21,8%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9%, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 21,5% και η αξιωματική αντιπολίτευση 20,6%. Η Χρυσή Αυγή κινείται μεταξύ 6% και 7% ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πτώση και κινείται μεταξύ 4,2% και 5,2%.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC

Στη δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής», o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,2%. Ακολουθούν η ΝΔ με 21,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%.Σε σύγκριση, με την προηγούμενη δημοσκόπηση, το προηγούμενο μήνα της ίδιας εταιρίας, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει κοντά μία μονάδα, ενώ η ΝΔ, χάνει άλλη μία.Οριακή πτώση για Χρυσή Αυγή, και άλλη πτώση για το ΠΑΣΟΚ, που πλέον σταμάτησαν να το παρουσιάζουν στο 7-8%, αλλά στο 5%. Μικρή άνοδος επίσης για ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΚΕ, και οριακή πτώση της ΔΗΜΑΡΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ Κάπα Research

Προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

- Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%.

- Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν: : το ΠΑΣΟΚ 6,1%, ΚΚΕ 5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%.

- Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 3,4% .

-Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,8%.

- Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με το 45,5% των ερωτηθέντων να τον επιλέγει έναντι του 32,3% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο, λέει το 20,2%.

-Το 56,6% των πολιτών τάσσεται υπέρ του «να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά» και το 38,5% «να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές».

H ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRISI

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9%, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 21,5% και η αξιωματική αντιπολίτευση 20,6%. Σταθερά στην 3η θέση, έπεται η Χρυσή Αυγή, η οποία συγκεντρώνει 6,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%, ποσοστό που δεν της εξασφαλίζει την παρουσία της στην επόμενη Βουλή. Ωστόσο, καταλυτικός είναι ο ρόλος της αδιευκρίνιστης ψήφου, η οποία ανέρχεται στο 27,7%. Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%. Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 37,2% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 27,1%. Ωστόσο, το 29,2% προτιμά την επιλογή «κανένας».

Original article: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 2-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα