Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε εθνικό μέτωπο για να βγούμε απ’το μνημόνιο

Κατά την ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συμβάλει στην σύνταξη εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και στην ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και στον ορισμό ημερομηνίας

διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

«Η μετάβαση θα γίνει με επώδυνο τρόπο. Για να προστατέψουμε την ομαλότητα, απαιτείται εθνική συνεννόηση» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, αναφέροντας πως αυτό δεν σημαίνει ταύτιση αλλά συμφωνία στα βασικά και στα αυτονόητα.

«Σωσίβιο για την χώρα είναι η συνεννόηση και η δημιουργία εθνικού μετώπου. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουμε στα βασικά: Εκλογή ΠτΔ, στους εθνικούς στόχους, στο σχέδιο ανασυγκρότησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ημερομηνία εκλογών», είπε η κυρία Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι «επί των ερειπίων δεν θα χαρεί κανείς. Στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχετε αίσθηση της ζοφερής πραγματικότητας. Μην προσποιείστε το αντίθετο».

«Μόνο ένα εθνικό μέτωπο θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ τονίζοντας ότι το κατάφεραν σε Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα