ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ 95% ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ “ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ” ΤΩΝ 3,6 ΔΙΣ


Καθόλου διαφωτιστικός στο κατά πόσον θα υπάρξει τελική συμφωνία Ελλάδας – θεσμών μέχρι την Πέμπτη, ο επικεφαλής του Eurogroup. «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμσε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση και προσέθεσε ότι αύριο, Μ.Τετάρτη, θα αποφασιστεί αν θα συγκληθεί έκτακτα το Eurogroup για την Ελλάδα, με πιθανή ημερομηνία τις 28 Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη.

“Έχουμε συμφωνήσει στο 95% του πακέτου

των εμπροσθοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδα, που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό”, είπε.

“Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο ‘γκρίζες’, πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή”.

“Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε”.

H ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι είναι στο χέρι του επικεφαλής του Eurogroup να αποφασίσει αν θα συγκαλέσει συνεδρίαση της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ζήτημα της Ελλάδας.

«Δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν να συγκαλέσει Eurogroup», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. «Αυτή είναι αρμοδιότητα του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, που θα πρέπει να απευθύνει το κάλεσμα στη βάση των συζητήσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών Αρχών που είναι σήμερα σε εξέλιξη στην Αθήνα»

Keywords
Τυχαία Θέματα