Νέος CEO της Μicrosoft ο 46χρονος Sata Nadella – Τεχνολογικός σύμβουλος ο Bill Gates

16:24 4/2/2014 - Πηγή: BankWars

Το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft επέλεξε τον 46χρονο Sata Nadella για την θέση του CEO, μετά από πέντε μήνες διαβουλεύσεων.

Ο κ. Nadella θα αντικαταστήσει τον Steve Ballmer, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι μέλος του συμβουλίου της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Microsoft αναφέρει πως ο Bill Gates

θα αναλάβει νέο ρόλο ως τεχνολογικός σύμβουλος. Tη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου, στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα ο κ. Gates, θα αναλάβει ο John Thompson.

Ποιος είναι ο νέος CEO

Ο Satya Nadella γεννήθηκε το 1967 στο Hyderabad της Ινδίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ηλεκτρονικός μηχανικός), προτού μετακινηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν (Master in Computer Science) και στο πανεπιστήμιο του Σικάγο (Master of Business Administration).

Ο Nadella εργάστηκε στη Sun Microsystems, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft το 1992. Εκεί εργάστηκε στο τμήμα R&D του τμήματος online υπηρεσιών και σαν αντιπρόεδρος του τμήματος επιχειρηματικών λύσεων της Microsoft. Στον Satya Nadella πιστώνεται η μεταφορά των βάσεων δεδομένων της Microsoft, των Windows server και των εργαλείων για developers στην πλατφόρμα Azure της εταιρείας. Τα έσοδα του τμήματος Cloud Services έφτασαν τα 20,3 δισ. δολάρια τον Ιούνιο του 2013, από 16,6 δισ. δολάρια που ήταν το 2011, πριν αναλάβει ο Nadella.

Η Microsoft είχε από την ίδρυσή της μόλις δύο διευθύνοντες συμβούλους (Gates και Ballmer) και σε αντίθεση με τον τελευταίο CEO που είχε σπουδες στο marketing και τις πωλήσεις, ο Satya Nadella έχει υπόβαθρο καθαρά τεχνικό.

Original article: Νέος CEO της Μicrosoft ο 46χρονος Sata Nadella – Τεχνολογικός σύμβουλος ο Bill Gates.

Keywords
Τυχαία Θέματα