ΝΔ: Η κούρσα της εκλογής – Υποψήφιοι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας – Εκτός ο Γεωργιάδης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κούρσα για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Στις 11:00 κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις απαιτούμενες 50 υπογραφές για να είναι και επισήμως υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις 12:30 κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κυριολεκτικά στο …και πέντε κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Άδωνις Γεωργιάδης,

ο οποίος συγκέντρωσε τις 50 υπογραφές των μελών της πολιτικής γραμματείας, αλλά απορρίφθηκε τελικά καθώς ήταν εκπρόθεσμη για λίγα λεπτά της ώρας.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ κατέθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τα 50 στελέχη που τον στήριξαν με την υπογραφή τους.

«Αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή. Και η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά, έχει να κάνει και με την έλλειψη οράματος. Χρειαζόμαστε μία άλλη νοοτροπία. Χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας και κυρίως, ένα κράτος που να λειτουργεί. Μια δημοκρατία νέα. Αυτές οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, μαζί με τους πολίτες. Και για αυτές ακριβώς τις μάχες καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της παράταξής μας. Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μα κρατούν στο χθες. Τολμάμε να ελπίζουμε», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χθες πάντως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταθέτοντας τη δική του υποψηφιότητα παρουσίασε τις θέσεις του για τη Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας αλλά και ριζικών αλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα