Εκλογές σε Πορτογαλία και Ισπανία – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν το προβάδισμα του δεξιού συνασπισμού στην Πορτογαλία, τρία 24ωρα πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Η δεξιά παράταξη δείχνει να επικρατεί των Σοσιαλιστών, παρ’ ότι είναι πιθανό να απολέσει στην απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο.
Η κυβερνητική συμμαχία υπό τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο λαμβάνει ποσοστό 38% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 32% που εξασφαλίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του πρώην δημάρχου της Λισαβόνας Αντόνιο

Κόστα.

– Όπως ανακοίνωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, στις 20 Δεκεμβρίου θα στηθούν τελικά οι κάλπες για τις ισπανικές βουλευτικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κεντροδεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) να χάνει, τουλάχιστον, την αυτοδυναμία του. Απειλείται, όχι μόνο από τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλιστές, αλλά και από δύο νεόκοπα κόμματα -το κεντρώο Ciudadanos (Πολίτες) που διάκειται φιλικά προς τον επιχειρηματικό κόσμο και το αριστερό Podemos, το οποίο έχει αποδειχτεί ελκυστικό προς τους ψηφοφόρους εκείνους οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα