Μονάδες της ΔΕΗ ζητούν οι δανειστές στη διαπραγμάτευση – Οι επισημάνσεις του bankwars από τις 14/2

Στα ενεργειακά και …στη ΔΕΗ, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ως προς τις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδέκτης νέων πιέσεων από τους εκπροσώπους των δανειστών για τη δρομολόγηση άμεσα των διαδικασιών ώστε να παραχωρηθούν με διαγωνισμούς μονάδες της ΔEΗ, προκειμένου να ανοίξει η πρόσβαση

ιδιωτών στο λιγνίτη και τα νερά.

Η κυβέρνηση είναι επίμονα αρνητική σε μια τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα πρόσφατα, ο κ.Σταθάκης, είχε πει στο ΣΚΑΙ, ότι “το σχέδιο πώλησης που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ακυρωθεί. Πλέον, μέσω του ΝΟΜΕ και του σχεδίου για μετακίνηση πελατών θα αντιμετωπιστεί το θέμα της μείωσης στο 50% του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά, έως το 2020 Δεν θα γίνει πώληση παραγωγικών μονάδων“.

Απέναντι στις πιέσεις, η ελληνική πλευρά λέει ότι πρώτα να τρέξουν για ολόκληρο το 2017 τα ΝΟΜΕ, να δούμε το αποτέλεσμα και την αξιολόγηση της πορείας των δημοπρασιών στο τέλος του 2017 και α αυτό δεν είναι ικανοποιητικό, να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης εναλλακτικών δομικών μέτρων.

Ούτε όμως αυτή η απάντηση ικανοποιεί τους εκπροσώπους των δανειστών…

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ BANKWARS

1. Στις 16/02/2017

“Το πρωί της Τρίτης μια στρατιά από 30 ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συνδρομή πέντε ελεγκτών της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, έκαναν φύλλο και φτερό την Επιχείρηση για να βρουν αποδεικτικά στοιχεία χειραγώγησης των τιμών στην αγορά ενέργειας.

Πόσο άσχετη μπορεί να είναι αυτή η …εισβολή, με το θέμα που το bankwars ανέδειξε στις 14 Φεβρουαρίου;

“ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ;

Επειδή ο …διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και επειδή άλλα εμφανίζονται ως σημαντικά στο προσκήνιο των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα και άλλα συζητιώνται πίσω από τις κουρτίνες, υποβάλλουμε προς κρίση μία ερώτηση:

Μήπως οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα σκληροί απέναντι στην Ελλάδα, στο θέμα της αξιολόγησης, επειδή κάτι …θέλουν;

Τη ΔΕΗ για παράδειγμα;

-Θυμίζουμε, ότι η προηγούμενη αξιολόγηση, έκλεισε και αυτή μετά χιλίων βασάνων, αφού όμως πρώτα δεχθήκαμε το γερμανικό αίτημα για τη σύσταση του Υπερταμείου, στο οποίο εντάχθηκε προς …αξιοποίηση για 99 ολόκληρα χρόναι, το μεγαλύτεριο μέρος της κρατικής πριουσίας.

-Θυμίζουμε επίσης, ότι οι συμμετοχές του Δημοσίου που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ προορίζονται για πώληση, ενώ οι συμμετοχές που βρίσκονται στο Υπερταμείο προορίζονται για… αξιοποίηση, υπάρχει δηλαδή και το περιθώριο, για άλλες λύσεις πέραν της πώλησης.

Με βάση το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του ΤΑΙΠΕΔ, θα έπρεπε ήδη από το τρίτο τρίμηνο του 2016 να έχει προσληφθεί ο σύμβουλος για την πώληση του 17% της ΔΕΗ.

Σημείωση: Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης και της ΔΕΗ για τη μη πώληση αυτή τη στιγμή του 17% είναι η χαμηλή χρηματιστηριακή αποτίμηση της εταιρείας”

http://www.bankwars.gr/%ce%bc%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba/

http://www.bankwars.gr/%ce%b4%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%bf-200-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%b7-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%84/

bankwars.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα