Μοχάμεντ Άλι: 14.000 άνθρωποι στη μουσουλμανική προσευχή πριν την κηδεία

Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι κάθε φυλής και δόγματος παρέστησαν την Πέμπτη στη μουσουλμανική τελετή – προσευχή που οργανώθηκε στη μνήμη του πυγμάχου Μοχάμεντ Άλι .

Η ζανάζα, η κηδεία στα Αραβικά, τελέστηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Φρίντομ Χολ, στο ίδιο συγκρότημα όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών νίκησε τον Γουίλι Μπέσμανοφ το 1961, στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Το τελευταίο

αντίο στον Μοχάμεντ Άλι θα δοθεί σήμερα Παρασκευή, σε μια διαθρησκευτική τελετή παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του ηθοποιού Μπίλι Κρίσταλ.

«Ο θάνατος του Μοχάμεντ Άλι μας έκανε όλους να αισθανθούμε πιο μόνοι μας στον κόσμο», είπε ο Σέρμαν Τζάκσον, μουσουλμάνος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Ο Τζάκσον έπλεξε το εγκώμιο του Άλι για τον αγώνα που έδωσε για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών τη δεκαετία του 1960.

Από την πλευρά του ο ιμάμης Ζαΐντ Σακίρ, ο ιδρυτής του μουσουλμανικού Κολεγίου κλασικών σπουδών Ζαϊτούνα στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, διάβασε προσευχές, όπως την «Αλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») πάνω από τη σορό του Άλι που ήταν τοποθετημένη σε ένα φέρετρο καλυμμένο με ένα χρυσόμαυρο σάβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα