Π.ΜΑΥΡΙΚΟΣ: Ποιός ήταν ο εκδότης που κάηκε στην Αττική Οδό

Ο εκδότης της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Π.Μαυρίκος, είχε απασχολήσει πρόσφατα την δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη με το “κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων”.

Επρόκειτο για έναν από τους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Μετά τις απολογίες τους, ο ανακριτής είχε κρίνει αποφυλακιστέους τους Παν. Μαυρίκο και Χρήστο Φράγκου και προφυλακιστέο τον Τάκη Μουσσά.

Είχε αφεθεί ελεύθερος, με εγγύηση 50.000

ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία,με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Σοφία.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.».

Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή» ωστόσο έχασε την δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.

Ακολούθησε η έκδοση εφημερίδων με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο Ελληνικός Βορράς, η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Οι χαμηλές κυκλοφορίες των εφημερίδων του δεν εμπόδισαν την λήψη κρατικής διαφήμισης με πολλούς να εγείρουν ενστάσεις για το δυσανάλογο σε σχέση με την απήχηση που είχαν τα ΜΜΕ του με το τίμημα της διαφήμισης που εισέπραττε.

Χρημάτισε και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το 2015 ίδρυσε και το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα