Μετανάστες στισ ΗΠΑ; Δείτε τι αλλαγές σχεδιάζονται

Μια διακομματική ομάδα γερουσιαστών συμφώνησε σήμερα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του τομέα της μετανάστευσης, η οποία θα παράσχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα όσοι βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ, όμως μόνο αφότου εφαρμοστούν μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων και καταγραφούν οι περίπου 11 εκατομμύρια ξένοι που ζουν και εργάζονται στη χώρα χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Με βάση την πρόταση των γερουσιαστών αυτοί που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ

θα πρέπει αρχικά να καταγραφούν από τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Αφού πληρώσουν ένα πρόστιμο θα τους παραχωρηθεί δοκιμαστικά το νομικό καθεστώς που χρειάζονται για να παραμείνουν και να εργαστούν νόμιμα στη χώρα.

Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μία ημέρα προτού ανακοινώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τις δικές του θέσεις για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού τομέα.

Η ομάδα των γερουσιαστών έχει μπροστά της πολλή δουλειά προτού συντάξει ένα οριστικό νομοσχέδιο και το υποβάλει προς έγκριση, ωστόσο ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, φέρεται να στηρίζει την πρότασή της. Ο Ρέιντ “στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της ομάδας”, δήλωσε ένας συνεργάτης του.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ είπε ότι οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να προωθήσουν γρήγορα τη μεταρρύθμιση και να την εγκρίνουν μέχρι τα μέσα του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα