Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χρυσόγονος

Σε…διαδικυτιακή ψηφοφορία θέτειο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα, ενώ αφήνει αιχμές για τους «συντρόφους» του.

«Αν αποχωρήσω από πρακτική άποψη η παράδοση της έδρας είναι ανέφικτη», δήλωσε ο κ. Χρυσογονος. Ερωτηθείς για τυχόν συνεργασία με τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και παρέπεμψε στο μέλλον για την απόφαση, τονίζοντας

ότι είναι πολύ νωρίς. Υπογράμμισε οτι η ψηφοφορία θα κρίνει αν η τάση θα κινηθεί ως αυτόνομη πολιτική κίνηση. «Εάν αποφασιστεί η αποχώρηση, η πορεία της τάσης θα αποφασιστεί από τη συλλογικότητα. Έχουμε τον προοδευτικό δημοκρατικό χαρακτήρα, ουτε τον μαρξισμό ουτε τον φιλελευθερισμό εκφράζουμε».

Ο κ. Χρυσογονος, κατά τη συνέντευξη τύπου, τονισε ότι πολιτικές διάφορες υπάρχουν σε κάθε κόμμα και εμείς πιστεύουμε οτι απόψεις μας δεν μπορούν να εκφραστούν απο το κόμμα. Εξάλλου, στο κείμενό τους, τα μέλη της τάσης, κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κάνει το κόμμα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία καταγγέλλαμε το 2013 καθώς και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική για την ελληνική κοινωνία». Ασκούν επίσης κριτική για μια σειρά πολιτικών όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η περικοπή του ΕΚΑΣ, η αναβλητικότητα των επενδύσεων κ.α.

H ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-4 Οκτωβρίου μέσω της ιστοσελίδας της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα