Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με επιφυλακτικότητα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα ισχυρών επιδόσεων.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε οριακή άνοδο 0,04% λίγο μετά το άνοιγμα. Οι μετοχές του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης υποχώρησαν κατά 0,57%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Ο Stoxx σημείωσε άνοδο 2,82% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 0,09% στις 455,39 μονάδες.

Στις επιμέρους

αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,39%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,13%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,18% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,56%.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε απότομα, με την αύξηση των τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιβραδύνεται στο 4,6% τον Οκτώβριο από 6,7% τον Σεπτέμβριο. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβεβαιώθηκε στο 2,9%, από 4,3% τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις. Οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων τροφοδότησαν τα σταθερά κέρδη των αμερικανικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο S&P 500 και ο Dow Jones σημείωσαν ένα θετικό σερί τριών εβδομάδων.

Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, καθώς εντείνονται τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων ήδη από τον Μάρτιο.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η μετοχή της Bayer σημειώνει μεγάλη πτώση 12% λόγω ματαίωσης μιας μεγάλης δοκιμής τελευταίου σταδίου για νέο φάρμακο κατά των θρομβώσεων.

Στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, οι ιαπωνικές μετοχές έφτασαν για λίγο σε υψηλό 33 ετών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, αν και έχασαν κάποια κέρδη. Παράλληλα, η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς της.
Οι συναλλαγές στις ΗΠΑ θα είναι μειωμένες αυτή την εβδομάδα λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα