“Λεφτά στην Ελλάδα με το …σταγονόμετρο” λέει ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ – Με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα από ταμείο διασώσεων έως ότου υλοποιηθούν όλες οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο ισπανός υπουργός οικονομικών Λουι Ντε Γκίντος.

«Θα δούμε εάν η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά ολοκληρωμένη ή όχι. Όμως δεν θα υπάρξουν εκταμιεύσεις προτού δοκιμαστεί στην πράξη ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και υλοποιηθεί. Αυτή είναι η προσέγγιση», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του

στους Financial Times, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της Αθήνας ότι η παρουσίαση και μόνο μιας νέας λίστας μεταρρυθμίσεων θα ξεκλείδωνε νέα κεφάλαια.

«Χάνουμε χρόνο και η επικοινωνία από την ελληνική πλευρά δεν είναι και η καλύτερη. Δεν έχουν κάνει και πολλούς φίλους», σημειώνει ο Ντε Γκίντος, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ενωμένες στη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει θέμα διχασμού. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι Ελληνεςεπιχείρησαν να αξιοποιήσουν πιθανές αποκλίσεις. Αλλά αυτές οι αποκλίσεις δεν υπάρχουν».

Ο υπουργός, ένας εκ των υποψηφίων για να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup εφέτος, είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα «πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» και να αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με «μονομερείς ενέργειες», όπως το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα