ΛΑΓΚΑΡΝΤ: H Fed δεν μπορεί να αγνοήσει τις επιπτώσεις στις αναδυόμενες οικονομίες

13:38 9/9/2013 - Πηγή: BankWars

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν μπορεί να αγνοήσει τις επιπτώσεις της παύσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων στις αναδυόμενες αγορές.

«Οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις αναδυόμενες οικονομίες, θα μπορούσαν να επηρεάσουν

και άλλες αγορές. Γι αυτό το να υποθέσουμε ότι μια εγ΄χρια οικονομία είναι τελείως απομονωμένη, δεν θα είναι η σωστή προσέγγιση», σημείωσε η γαλλίδα αξιωματούχος, στο περιθώριο του Ambrosetti Forum στη Βόρεια Ιταλία που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Και πρόσθεσε: Οι προηγμένες οικονομίες αναγνώρισαν ότι η σταδιακή μείωση της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής, αν αφεθεί στις κεντρικές τράπεζες, πρέπει να είναι ομαλή και να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με άλλες οικονομίες παγκοσμίως.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η Lagarde εκτιμά ότι η οικονομία επιστρέφει στη σωστή τροχιά. Απαντώντας στην κριτική που ασκείται ότι χάθηκε η ευκαιρία των δομικών μεταρρυθμίσεων, η Lagarde απαντά ότι «το παράθυρο δεν έχει κλείσει».

«Η ΕΚΤ έχει ακόμη χώρα να κινηθεί. Θα συνεχίσει να «χαλαρώνει» τη νομισματική της πολιτική». Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρώπη μέχρι τώρα, σημειώνοντας την επιστροφή της ευρωζώνης στην ανάπτυξη στο β΄τρίμηνο του 2013, μετά από 6 τρίμηνα συρρίκνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα