ΚΥΠΡΟΣ: ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ – ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – EUROGROUP ME ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΡΑΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η απροετοίμαστη για το ‘όχι” κυβέρνηση της Κύπρου και οι ερασιτεχνισμοί των πολιτικών αρχηγών που πίστεψαν στη ¨μαμά” Ρωσία και στη… λίρα, οδήγησαν την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου πολύ βαθύτερα από εκεί που θα έφθανε αν όλα είχαν εξελιχθεί σύμφωνα

με τις αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Μαρτίου.

Οι βερμπαλισμοί από τη μία πλευρά και ο φόβος μην και στεναχωρηθούν οι “φίλοι” Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες, έφεραν τους Γερμανούς ισχυρότερους από ότι και οι ίδιοι περίμεναν στο κουμάντο της ευρωζώνης.

Στα πάντα όλα, η Κύπρος υποχωρεί.Τα ελληνικά υποκαταστήματα των τραπεζών της πέρασαν στην Πειραιώς, η Λαική διαλύθηκε σε good και bad, στην Κύπρου πάνε να επιβάλλουν φόρο στις καταθέσεις 20-25% για να τη συγχωνεύσουν αργότερα με την “καλή” Λαική, πέρασαν το νόμο για απίστευτους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων που θα πλήξει καίρια την επιχειρηματική δραστηριότητα…Και οι υποχωρήσεις, δεν έχουν τέλος…Ας μην αναφερθούμε στις πιθανές συνέπειες όλων αυτών στο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, όπου η Τουρκία “εισβάλλει” δυναμικά με την παρότρυνση του Ομπάμα, ο οποίος έγινε…κουμπάρος στο νέο “γάμο” των εταίρων της Κύπρου Ισραηλινών με την Τουρκία του Ερντογάν.

Και επειδή εκείνοι που πρωτοστάτησαν στις “τρίτες”, εκτός τρόικας λύσεις δεν αντέχουν να δουν την ακόμα πιο μεγάλη καταστροφή να έρχεται για την Κύπρο και το λαό της, αποφασίζουν ένας – ένας … να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από τις κρίσιμες ψηφοφορίες, επικαλούμενοι διάφορους εκτός τόπου και χρόνου λόγους.

Ανοίγουν έτσι το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με την ευρωζώνη, τον οποίο και θα επικυρώσει ο Πρόεδρος Αναστσιάδης αύριο, πηγαίνοντας στη Μέκκα του κακού, τις Βρυξέλλες. Τα τυπικά, θα συμβούν την Κυριακή στο EUROGROUP, παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ .

Keywords
Τυχαία Θέματα