Τρεις δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔδείνουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε εφημερίδες της Κυριακής.

- Μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με κάτι λιγότερο από μονάδα, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα

Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

-Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

-Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ότι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής (δεν υπάρχει το άκυρο/λευκό και η αποχή είναι αδιευκρίνιστη) καταγράφει έρευνα της VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο».

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Κάπα Research ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7%. Ακολουθούν η ΧΑ με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από ποσοστό 44,1% ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 23,1% απορρίπτουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, 52,3% κρίνουν αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις, ενώ 52,2% είναι αρνητικοί απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποσοστό 68,6%, πάντως, πιστεύουν πως μετά τις εξελίξεις στη Λευκωσία, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την ίδια σκληρή διαπραγματευτική στάση.

Επιπλέον, 70,8% τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, με 58,6% να εκτιμούν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση. Σε ποσοστό 42,3% τάσσονται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, 34,8% θα ήθελαν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ και ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%. Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η ΧΑ στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι ΑΝΕΛ στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερη από ό,τι ήταν έναν χρόνο πριν, ενώ 40,4% τάσσονται υπέρ της διάλυσης της ΕΕ και 45% κατά του ευρώ.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 25,8%- ΝΔ 25,2%- ΧΑ 11,7%- ΠΑΣΟΚ 9%- ΑΝΕΛ 8,5%- ΔΗΜΑΡ 6,3%- ΚΚΕ στο 5,5%.

Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ και ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η ΧΑ στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι ΑΝΕΛ στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερη από ό,τι ήταν έναν χρόνο πριν, ενώ 40,4% τάσσονται υπέρ της διάλυσης της ΕΕ και 45% κατά του ευρώ…

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31% έναντι 28,5% της ΝΔ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ότι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής (δεν υπάρχει το άκυρο/λευκό και η αποχή είναι αδιευκρίνιστη) καταγράφει έρευνα της VPRC, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 28,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ από 5,5%.

Στην παράσταση νίκης επικρατεί η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με 22,5%. Σε ερώτημα σχετικά με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 19,3% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 9,3%. Ένα 52,4% των ερωτηθέντων απάντησε «Κανένας», ενώ δεν απάντησε το 3,5%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20 – 21 Μαρτίου

Keywords
Τυχαία Θέματα