ΒΟΣΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 3-1 – Βούλιαξε η Εθνική του Σάντος – Χάνουμε παντού…

ενημέρωση 22/03/2013, 23:42
Σε απότομη προσγείωση υποχρέωσε η Βοσνία την Εθνική μας!

Η ποιοτική ομάδα του Σάφετ Σούσιτς καθάρισε 3-1 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι έγινε το φαβορί για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

Ανεξήγητα φοβισμένοι οι παίκτες του Σάντος, έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των Τζέκο (29’, 53’) και Ιμπίσεβιτς (36’) και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Γκέκα.

Κανένα περιθώριο για απώλειες δεν έχει πλέον η Εθνική, που ευνοήθηκε τουλάχιστον από το 1-1 της Σλοβακίας με τη Λιθουανία

και δεν απέκτησε και… παρέα στη δεύτερη θέση.

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Βοσνία 13 (+15)
2. Ελλάδα 10 (+2)
3. Σλοβακία 8 (+2)
4. Λιθουανία 5 (-3)
5. Λετονία 4 (-3)
6. Λιχτενστάιν 1 (-13)

Η επόμενη αγωνιστική (7/6)

Λετονία-Βοσνία
Λιχτενστάιν-Σλοβακία
Λιθουανία-Ελλάδα

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (βάσει των όσων αναμενόταν μετά τις τελευταίες προπονήσεις) ήταν η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η Εθνική. Ο Φερνάντο Σάντος επανέφερε -για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του- τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ επέλεξε διάταξη που έμοιαζε περισσότερο με 4-5-1 παρά με 4-3-3.

Έτσι, τερματοφύλακας ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ήταν ο Τζιόλης, μπροστά του ο Καραγκούνης-Κατσουράνης, ενώ οι Χολέμπας (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) πλαισίωναν τον Σαμαρά, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Σαν Εθνική της προ Ρεχάγκελ εποχής μπήκε στο γήπεδο η δική μας. Ούτε καν κακή. Φοβισμένη. Κι όπως συμβαίνει συνήθως όταν περιμένεις το… μοιραίο, αυτό έρχεται. Έστω κι αν καθυστέρησε κάπως. Μετά τη «θάλασσα» του πρώτου τετάρτου λοιπόν -κι αφού ο Καρνέζης τους έβγαλε στεγνούς από την κοντινή κεφαλιά του Βράνιες- οι παίκτες του Σάντος θεώρησαν πως θα φέρουν στα μέτρα τους το παιχνίδι.

Και πάνω που άρχισαν να το πιστεύουν, ήρθε ο Τζέκο: Να στρίψει σατανικά το κεφάλι σε εκτέλεση φάουλ και να πιάσει… άπιαστη κεφαλιά. Το κακό όμως δεν ήταν ότι χάθηκε το «μηδέν». Ήταν ότι χάθηκε η ψυχραιμία. Τόσο πολύ που ο Τζαβέλλας ΚΑΙ να αδρανήσει ΚΑΙ ν’ ανατρέψει τον Μούιτζα λίγο μετά. Και τόσο βασανιστικά, όσο ευνόησαν οι κόντρες τον Ιμπίσεβιτς πριν στείλει στα σκουπίδια την απόκρουση του Καρνέζη (πέναλτι Μισίμοβιτς) και στο καναβάτσο την Εθνική.

Η αντίδραση των παικτών του πριν το ημίχρονο δεν έφερε τίποτα παραπάνω από ένα καλό σουτ του Χολέμπας. Η αντίδραση του ίδιου του Σάντος στην ανάπαυλα (με τον Γκέκα αντί του Τζαβέλλα) δεν… πρόλαβε να φέρει τίποτα. Κι αυτό διότι δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε πέντε λεπτά μέχρι οι Μισίμοβιτς-Τζέκο να επαναλάβουν το «σενάριο» (εκτέλεση φάουλ-κεφαλιά) και ο δεύτερος να ξεχειλώσει το σκορ. Και κάπου εκεί… σχόλασε οριστικά ο γάμος.

Διότι η είσοδος του Μανιάτη αντί του Τζιόλη δεν έκανε πιο επικίνδυνη την Εθνική. Η προσθήκη του Χριστοδουλόπουλου δεν άλλαξε τη μοίρα που ήδη φαινόταν πως έχει αρχίσει ν’ αποδέχεται. Κι αν δεν ήταν ξανά ο Καρνέζης (να σταματήσει τον Στεφάνοβιτς στο τετ-α-τετ) δεν θα υπήρχε και πολλή… τιμή για να περισώσει ο Γκέκας, μειώνοντας στις καθυστερήσεις το σκορ.

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα