ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ: Πετούν μέχρι το καλοκαίρι με πολιτική απόφαση – Σε αναζήτηση επενδυτή

Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών μέχρι την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου και με στόχο την παράλληλη εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο.

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα, για πολύ συγκεκριμένους λόγους που αφορούν κυρίως την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο του τόπου, ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η εταιρεία να κρατηθεί στη ζωή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος,

με στόχο να βρεθεί το συντομότερο αγοραστής-στρατηγικός επενδυτής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι αυτή η πολιτική απόφαση θα πρέπει να θα πρέπει να συνοδευτεί με συμφωνία που θα προκύψει μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις για λήψη αναγκαίων μέτρων εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της εταιρείας κι αυτά θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους τους πρωταγωνιστές και ενδιαφερόμενους. Και μετά θ’ αξιολογήσουμε αν η εταιρεία θα μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή όπως είναι και η επιδίωξη της κυβέρνησης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παράλληλα με αυτά τα δεδομένα» πρόσθεσε, «γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε στις διαβουλεύσεις να υπεισέλθει ένα ακόμη γεγονός το οποίο έχει σχέση με τη συνεισφορά ιδιωτών για άμεση αύξηση της ρευστότητας της εταιρείας με διάφορους τρόπους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα